Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης.

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή


Αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή θα είναι την Δευτέρα 19 Ιουνίου από τις 10 μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα η εκπομπή του Φώτη Φερενίδη «100 μικρές ανάσες» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm 100.

Καλεσμένος στο studio του Fm 100 θα είναι ο ερευνητής της ελληνικής μουσικής και ραδιοφωνικός παραγωγός Θανάσης Γιώγλου, ενώ θα παρέμβουν τηλεφωνικά η Αιμιλία Κουγιουμτζή, σύζυγος του Σταύρου, ο Θανάσης Συλιβός, εκδότης του «Μετρονόμου» και ο Στάθης Παχίδης, καλλιτεχνικός υπεύθυνος της συναυλίας της 24ης Ιουνίου.

Κύριες αφορμές για το αφιέρωμα, είναι η έκδοση του τελευταίου τεύχους του περιοδικού «Μετρονόμος»,  που είναι αφιερωμένο στον Σταύρο Κουγιουμτζή (επιμέλεια: Θανάσης Γιώγλου, Θανάσης Συλιβός), καθώς και η μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, που διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο χώρο της Προβλήτας Α’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Θα τραγουδήσουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Ανδρέας Καρακότας, η Λιζέτα Καλημέρη, η Μαρία Κουγιουμτζή και η Χορωδία του Ωδείου Τούμπας του Κωνσταντίνου Ματσίγκου, ο οποίος έχει την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων και της ορχήστρας.

Τα τραγούδια της Θεσσαλονίκης


Στη δίωρη διάρκεια της εκπομπής θα ακουστούν τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή με αναφορές στην Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της, αλλά και ζωντανές - δισκογραφημένες και ανέκδοτες - ηχογραφήσεις τραγουδιών του, που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, σε συναυλίες ή τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Ηχογραφήσεις που καλύπτουν μια χρονική περίοδο από το 1965, μέχρι τις μέρες μας…

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά ή εναλλακτικά σε αυτό το σύνδεσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

test1784255378