Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα στην «Αυλή των Χρωμάτων»

(PHOTOS) «Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού στην ΕΡΤ2.
18/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα»


«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα υπέροχο αφιέρωμα στη μεγάλη μορφή του λαϊκού μας τραγουδιού, τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα.

Είκοσι επτά χρόνια πέρασαν από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο μοναδικός Γιώργος Ζαμπέτας, ένας σπουδαίος συνθέτης ο οποίος χάρισε αξεπέραστες επιτυχίες, ένας δεξιοτέχνης που ο «γλυκόλαλος» ήχος του μπουζουκιού του ξεχωρίζει και συνεπαίρνει. Η στάση ζωής του, η ανθρωπιά του, το ήθος του και το μοναδικό του χιούμορ άφησαν εποχή. Είναι γεγονός ότι, όσο περνούν τα χρόνια, τα τραγούδια του και το καλλιτεχνικό του έργο στο σύνολό του, εδραιώνεται όλο και πιο πολύ στην ψυχή του ελληνικού λαού.

Στη φιλόξενη αυλή ήρθαν η κόρη του Κατερίνα, η οποία αφηγήθηκε υπέροχες ιστορίες του αγαπημένου καλλιτέχνη, ο εγγονός του Γιώργος Ζαμπέτας, τραγούδησε η στενή του φίλη και συνεργάτις Ελένη Ροδά, ο Γιάννης Ντουνιάς με τις υπέροχες ερμηνείες του και ο βετεράνος του μπουζουκιού Γιάννης Μωραΐτης.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτό το αφιέρωμα, εφόσον ο Γιώργος Ζαμπέτας τίμησε, όσο κανείς άλλος, την πόλη όπου έζησε με την οικογένειά του από το 1940 ως το τέλος του βίου του.

Ο σολίστας του μπουζουκιού και ερευνητής Γιώργος Αλτής με την ορχήστρα του, επέλεξε και θύμισε κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του αγαπημένου συνθέτη και «Η Αυλή των Χρωμάτων» πλημμύρισε γλυκιές μελωδίες.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Αλτής (μπουζούκι), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Σπύρος Παντζής (κιθάρα), Joni Moas (κρουστά), Άγης Παπαπαναγιώτου (κοντραμπάσο).

Χορεύουν: Γιώργος Τραχάνης, Βασίλης Κάβουρας, Στέλιος Καραβίας, Ειρήνη Καλαϊτζή, Αγγελική Λένα.
DSC 9995
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στις 20:30

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση - αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates