Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Ανδρέα Καρακότα

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο Ανδρέας Καρακότας στην εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» στους 100,6 fm σε ένα αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

27 χρόνια απουσίας


Στις 8 Απριλίου του 1990 έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Καλδάρας. Είχε γεννηθεί στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας στις 7 Απριλίου 1922…

Με αυτή την αφορμή, την Τετάρτη 29 Μαρτίου, η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm 100,6, ήταν αφιερωμένη στο σπουδαίο λαϊκό δημιουργό…

Στο στούντιο της εκπομπής παραβρέθηκε ο Ανδρέας Καρακότας, ο οποίος υπήρξε ένας από τους δύο τελευταίους ερμηνευτές του Απόστολου Καλδάρα.

Toν Φεβρουάριο του 1990, δυο μήνες πριν φύγει από τη ζωή ο Καλδάρας, κυκλοφόρησαν οι «Μπαλάντες του περιθωρίου», ένας ξεχωριστός δίσκος με ερμηνευτές τον Ανδρέα Καρακότα, τον Μιχάλη Παπαζήση και τη συμμετοχή της Άντρης Κωνσταντίνου και του συνθέτη στα φωνητικά. Από τότε, ο Καρακότας δεν έχει σταματήσει να «υπηρετεί» το ρεπερτόριο του Απόστολου Καλδάρα τόσο δισκογραφικά, όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις στην τηλεόραση και τις μουσικές σκηνές.

Στην πρώτη ώρα της εκπομπής συζητήσαμε με τον Ανδρέα Καρακότα για τις εμπειρίες της συνεργασίας του με τον Απόστολο Καλδάρα (και όχι μόνο), ακούγοντας παράλληλα δισκογραφημένες και τηλεοπτικές εκτελέσεις με τη φωνή του, αλλά και δημιουργίες του Καλδάρα με άλλους τραγουδιστές που επέλεξε ο ερμηνευτής.

«Μεγαλώνουμε μ’ αυτά που μεγαλώσαμε…»


Στη δεύτερη ώρα ο Ανδρέας Καρακότας, μαζί με τους μουσικούς Πέτρο Παλαμούρα (μπουζούκι), Πάνο Κοσμίδη (πιάνο) και Γιώργο Bαρτσάκη (κιθάρα), μας θύμισαν κάποια από τα γνωστά, αλλά και τα «ξεχασμένα διαμάντια» του Απόστολου Καλδάρα, ξεκινώντας από τις «Μπαλάντες του περιθωρίου» και πηγαίνοντας προς τα πίσω, μέχρι τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη… Με στάσεις στην «Μικρά Ασία», στον «Βυζαντινό Εσπερινό» και στα «σκόρπια» τραγούδια του Καλδάρα… Σε όλα αυτά δηλαδή με τα οποία μεγαλώσαμε και συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε…

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Κι ένα μικρό οπτικοακουστικό απόσπασμα με τον Ανδρέα Καρακότα να τραγουδά το «Πάνω στου τοίχου το καρφί» του Απόστολου Καλδάρα σε στίχους Πυθαγόρα.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!