Αφιέρωμα στον Αντώνη Κατινάρη με «μπαγλαμάδες και μπουζούκια»

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στα τραγούδια του ξεχωριστού λαϊκού συνθέτη και μπουζουξή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

«Μακάρι να ‘χα δυο καρδιές…»


Και μόνο το «Μακάρι να ‘χα δυο καρδιές» να είχε γράψει ο λαϊκός συνθέτης και μπουζουξής Αντώνης Κατινάρης (σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου), θα κατείχε δικαιωματικά μια θέση στο πάνθεον των ξεχωριστών λαϊκών δημιουργών. Όπως πολύ εύστοχα έγραψε πρόσφατα ο φίλος και συνοδοιπόρος στο Ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης για αυτό το τραγούδι: «Αν το ‘χε γράψει “άλλος” θα ‘χαμε αναλύσεις των αναλύσεων…”

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Αντώνης Κατινάρης έγραψε δεκάδες ξεχωριστά τραγούδια, αρκετά από τα οποία έγιναν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες. Αναφέρω ενδεικτικά: «Μπαγλαμάδες και μπουζούκια» και «Κι εν τω μεταξύ», σε στίχους Θάνου Σοφού, «Μ’ έκανε η αγάπη σου ξενύχτη» με λόγια του «Τσάντα» (Χαράλαμπου Βασιλειάδη), «Πικρά ποτήρια μου ’δωσες», «Του ντερβίση το πιοτό» και «Οι ακρογιαλιές» της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, «Άκου τι θα πω» της Μάρως Μπιζάνη, «Καρδιά μου άστατη» με στίχους του Κώστα Ρουβέλα κι άλλα πολλά.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης 100,6 fm, από τις 10 μέχρι τις 11:45 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη στα τραγούδια του Αντώνη Κατινάρη, που ηχογραφήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, μέχρι τα χρόνια του ’90.

Τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά και τα λιγότερο γνωστά τραγούδια του Αντώνη Κατινάρη τραγουδούν οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Στράτος Διονυσίου, Πάνος Γαβαλάς, Μανώλης Αγγελόπουλος, Γιώτα Λύδια, Πόλυ Πάνου, Σταμάτης Κόκοτας, Μιχάλης Μενιδιάτης, Μανώλης Μητσιάς, Λάκης Χαλκιάς, Άννα Χρυσάφη, Γιώργος Χατζηαντωνίου, Χαρούλα Λαμπράκη, Μπέμπα Μπλανς, Κωστής Χρήστου, Σία Ροζάκη, Κώστας Κόλλιας, Γιώργος Μαργαρίτης, η Χορωδία Μάκη Τσιλίφη και ο ίδιος ο Αντώνης Κατινάρης.

Μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά την εκπομπή στο web radio του Εθελοντικού Ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή στο live24.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!