Αφιέρωμα στην Ευαγγελία Μαργαρώνη

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στη σπουδαία λαϊκή μουσικό που έφυγε τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη ζωή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Γι’ αυτούς που αγαπήθηκαν αλλά δεν θα ξαναγυρίσουν…»


Στις 5 του περασμένου Σεπτέμβρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Ευαγγελία Μαργαρώνη, η εμβληματική μουσικός, που συνόδευσε για πενήντα χρόνια, στο πάλκο και στη δισκογραφία, τους περισσότερους και σημαντικότερους λαϊκούς συνθέτες, παίζοντας πιάνο και ακορντεόν. Η συνεργασία της βεβαίως με το Βασίλη Τσιτσάνη αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού.

Τιμώντας την ολοζώντανη μνήμη της, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει… το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, από τις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη στη διαδρομή της Ευαγγελίας Μαργαρώνη, με ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα, από το 1950 και το πρώτο τραγούδι που έπαιξε στη δισκογραφία, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Όπως είναι φυσικό ένα μεγάλο μέρος της εκπομπής θα είναι αφιερωμένο στη συνεργασία της με τον Βασίλη Τσιτσάνη, με δισκογραφημένες αλλά και ζωντανές, ιστορικές ηχογραφήσεις.

Παράλληλα θα ακουστούν κάποια ηχογραφημένα αποσπάσματα, από τη συνέντευξη που μου παραχώρησε η κυρά Βαγγελιώ τον Νοέμβρη του 2008 στο σπίτι της στην Κοκκινιά και δημοσιεύθηκε τότε στο περιοδικό «ΟΑΣΙΣ» και αργότερα στο Ogdoo.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά ή εναλλακτικά σε αυτό το σύνδεσμο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!