50 χιλ. ρωσικοί λογαριασμοί στο Twitter «έπαιξαν» στις εκλογές των ΗΠΑ

Το ανακοίνωσε το ίδιο το Twitter. Το νούμερο ξεπερνά κατά πολύ τις «υποψίες».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Το Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή πως περισσότεροι από 50.000 ρωσικοί λογαριασμοί προπαγάνδας «έπαιξαν μπάλα» στις εκλογές των ΗΠΑ


Οι εν λόγω αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί - bots που συνδέονταν με τη Ρωσία, διέσπειραν ειδήσεις και έκαναν προπαγάνδα για τις αμερικανικές εκλογές του 2016. Ο συγκεκριμένος δε αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από ό,τι είχε αρχικά υπολογισθεί και ανακοινωθεί.

Στην ανακοίνωση του Twitter αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ταυτοποιήσαμε και αναστείλαμε τη λειτουργία ενός αριθμού λογαριασμών που φέρονται να συνδέονται με τις προπαγανδιστικές προσπάθειες του συνδεόμενου με τη ρωσική κυβέρνηση οργανισμού που είναι γνωστός ως Internet Research Agench (IRA). Συνάδοντας με τη δέσμευσή μας για διαφάνεια, αποστέλλουμε ενημερώσεις σε 677.775 χρήστες στις ΗΠΑ που ακολούθησαν έναν από τους λογαριασμούς αυτούς ή έκαναν retweet ή like σε tweet από αυτούς τους λογαριασμούς κατά την περίοδο των εκλογών. Επειδή έχουμε ήδη αναστείλει τη λειτουργία αυτών των λογαριασμών, το σχετικό υλικό στο Twitter δεν είναι πλέον δημόσια διαθέσιμο…

Οι 50.258 αυτοματοποιημένοι λογαριασμούς του Twitter που σχετίζονταν με τη Ρωσία και έκαναν tweets που είχαν να κάνουν με τις εκλογές κατά την εκλογική περίοδο, αντιπροσωπεύουν το 0,016% των συνολικών λογαριασμών στο Twitter εκείνη την περίοδο.

Ωστόσο, οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα αντιπροσωπεύει πρόκληση στις δημοκρατικές κοινωνίες παντού, και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά σε αυτό το ζήτημα».

Το Twitter που όπως και το Facebook έχουν επικριθεί από την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, αλλά και το ευρύ κοινό, για την αποτυχία τους να αντιμετωπίσουν συντονισμένες προσπάθειες προπαγάνδας, τόνισε πως έχουν βελτιωθεί οι δυνατότητες του κοινωνικού δικτύου ως προς την αντιμετώπιση «κακόβουλης αυτοματοποίησης κάτι που θα συνεχιστεί και το 2018 με επιπλέον επενδύσεις.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!