Τσακάλι που χαροπάλευε επτά μήνες γύρισε στη φύση

Μετά από περίθαλψη από τη «Δράση για την 'Αγρια Ζωή»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Επτά μήνες πάλεψε για τη ζωή του ένα τραυματισμένο από τροχαίο τσακάλι, αλλά τελικά τα κατάφερε και πρόσφατα επανεντάχθηκε στη φύση

Το ζώο είχε βρεθεί τραυματισμένο και μεταφέρθηκε άμεσα στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την άγρια ζωή, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αρχικά ήταν αμφίβολο εάν θα τα καταφέρει. Αφού παρέμεινε μερικούς μήνες στην εντατική μονάδα θεραπείας της Δράσης, κατόπιν μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα κι από κει με τη συνδρομή της ΑΝΙΜΑ, στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης με σκοπό να προετοιμαστεί για την επανένταξή του στη φύση. Το τσακάλι αφέθηκε τελικά ελεύθερο στον υγρότοπο της Επανομής, κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε τραυματισμένο. Η επανένταξη έγινε έπειτα από συνεννόηση με το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και με τη συνδρομή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ).

Η Δράση για την 'Αγρια Ζωή είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο στηρίζεται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχει την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!