Το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι θα λειτουργήσει ως πολυχώρος τέχνης!

Στο σπίτι αυτό της παλιάς Ξάνθης γεννήθηκε, το 1925, ο Μάνος Χατζιδάκις.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Για να τιμήσει την επέτειο, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γ. Παυλίδης επισκέφθηκε χθες το σπίτι, που ανακαινίστηκε πλήρως και είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως πολυχώρος τέχνης και σκέψης «Μάνος Χατζιδάκις».

Το τριώροφο κτήριο, γνωστό στην πόλη ως «Οικία Χατζιδάκι», έχει αναστηλωθεί και αναπαλαιωθεί πλήρως μετά τις εργασίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Έχει αποκατασταθεί ο ζωγραφικός διάκοσμος, έχει εξοπλιστεί με μουσικά όργανα και απομένει η μεγαφωνική του εγκατάσταση και τα έπιπλα που «ταξιδεύουν» για την Ξάνθη.

Ο Γ. Παυλίδης τόνισε ότι για τον ίδιο ήταν ένα μεγάλο όνειρο που ξεκίνησε το 2000, όταν αντιλήφθηκε την κακή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το ιστορικό κτήριο της Παλιάς Πόλης, όπου γεννήθηκε ο μεγάλος συνθέτης, ο οποίος παρέμεινε δημότης Ξάνθης μέχρι το θάνατό του.

Ως προς το φορέα που θα λειτουργήσει, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι δεν επιθυμεί έναν πολυχώρο «δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας», αλλά ένα χώρο που θα είναι αυτοδύναμος και θα συντηρείται. Όπως είπε, η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας θα εγκαταστήσει παράρτημά της στο κτήριο και θα το διαχειρίζεται, ενδεχομένως και με επιμέρους εκμισθώσεις, και το περιέγραψε ως «μια δομή που θα το καταστήσει στολίδι και κτήμα της κοινωνίας».

Πηγή: www.enet.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!