Tο πρώτο θύμα του διαδικτυακού «παιχνιδιού» στην Ελλάδα

H 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/05/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα για πρώτη φορά στην πατρίδα μας καταγράφεται κρούσμα τραυματισμού ανήλικου παιδιού σαν συνέπεια διαδικτυακού παιχνιδιού.

Η «Μπλε Φάλαινα» που οδηγεί σε αυτοτραυματισμούς μέχρι και την αυτοχειρία είναι ένα «παιχνίδι» διάρκειας 50 ημερών που διεξάγεται μέσω των social media μεταξύ εφήβων ηλικίας 12 και 16 χρόνων. Οι «παίκτες» καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες ακολουθώντας σχετικές οδηγίες που τους δίνουν άγνωστοι συνομιλητές τους, οι οποίοι έχουν το ρόλο «καθοδηγητή». Συχνά οδηγούν τους έφηβους πέρα από τα όριά τους απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικά στοιχεία τους που έχουν εντέχνως αποσπάσει αν θελήσουν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι!

Συνολικά σε όλο τον πλανήτη στην «Μπλε Φάλαινα» χρεώνονται 300 θάνατοι παιδιών γι’ αυτό και οι αστυνομικές αρχές πολλών Ευρωπαϊκών χωρών έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις, εφιστώντας την προσοχή των γονέων.

Τώρα η «Μπλε Φάλαινα» φαίνεται ότι έκανε και την πρώτη εμφάνισή της στην Ελλάδα.

Η 15χρονη μαθήτρια Κ.Κ. από την Κατερίνη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, έφερε τραύματα που είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή της. Φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω facebook να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών! Η κοπέλα ναι μεν αυτοτραυματίστηκε, αλλά έλαβε μόνο δυο χάπια και επειδή φοβήθηκε μίλησε στους γονείς που τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια υπέβαλαν καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ.

Βέβαια η Ασφάλεια Κατερίνης ερευνά αν πράγματι ο τραυματισμός της 15χρονης μαθήτριας σχετίζεται με το συγκεκριμένο επικίνδυνο παιχνίδι και ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών ώστε να διαπιστωθεί με ποιους συνομιλούσε και από πού έπαιρνε οδηγίες.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!