Το Νιάρχος υποψήφιο για διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής

Tα πιο εμπνευσμένα και σημαντικά νέα κτίρια που κατασκευάζονται σε όλο τον πλανήτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/12/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά αναδεικνύει το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανικών Αρχιτεκτόνων (Royal Institute of British Architects – RIBA) στο πλαίσιο του θεσμού RIBA International Prize.


Το βραβείο, απονέμεται κάθε δύο χρόνια, στα πιο εμπνευσμένα και σημαντικά νέα κτίρια που κατασκευάζονται σε όλο τον πλανήτη και ταυτόχρονα στους αρχιτέκτονες που τα
σχεδίασαν αλλά σε και εκείνους που τα οραματίστηκαν και προχώρησαν στην υλοποίησή τους.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν βρίσκεται και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop σε συνεργασία με το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο BETAPLAN.

Η υποψηφιότητα του Νιάρχος για το RIBA International Prize 2018 είναι η μόνη ελληνική παρουσία μεταξύ 62 κτιρίων σε 30 χώρες. Ανάμεσα στις βραβεύσεις του Νιάρχος, ξεχωρίζει ακόμη η πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, η υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια.

Το ΚΠΙΣΝ είναι ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός αστικός τόπος, ο οποίος περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδoς και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο.

Να σημειώσουμε πως το RIBA ιδρύθηκε το 1834 και αποτελεί στις μέρες μας πέναν διεθνή επαγγελματικό οργανισμό με περισσότερα από 44.000 μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο. Υποστηρίζει τη δημιουργία καλύτερων κτιρίων, τη βελτίωση κοινοτήτων και τη μέριμνα για το περιβάλλον μέσα από την αρχιτεκτονική και τα έργα των μελών της.

Οι νικητές του RIBA International Prize 2018 θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο του 2018.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!