Tο Κύπελλο του Σπύρου Λούη ταξιδεύει...

Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον πρώτο μαραθωνιονίκη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων,
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σπύρο Λούη, μεταφέρθηκε προσωρινά στην Ελβετία, προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Λοζάνη, ενόψει της διεξαγωγής του διεθνούς Μαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί στην ελβετική πόλη στις 26 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ιστορικό Κύπελλο, ταυτόσημο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, θα παραμείνει στο Ολυμπιακό Μουσείο για έξι μήνες, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα σε επισκέπτες από όλον τον κόσμο να θαυμάσουν από κοντά το σημαντικό αυτό κειμήλιο και να ενημερωθούν για την ιστορία του.

Υπενθυμίζεται ότι το Κύπελλο απέκτησε το Ίδρυμα Νιάρχος σε διεθνή δημοπρασία το 2012.

Το Κύπελλο του Σπύρου Λούη σχεδίασε ο Μισέλ Μπρέλ για τον μαραθωνιονίκη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.

Κατά το διάστημα των δύο τελευταίων ετών (Σεπτέμβριος 2012- Αύγουστος 2014), περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το έκθεμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ των εν λόγω επισκεπτών, τουλάχιστον 300.000 ήταν μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών, το Κύπελλο, κατά τη διάρκεια της έκθεσής του στο Ολυμπιακό Μουσείο, θα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό και έντυπο ενημερωτικό υλικό. Μετά το πέρας των έξι μηνών, το Κύπελλο θα επιστρέψει στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, θα εκτεθεί και πάλι στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου. Από το 2016 και μετά, οπότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το ιστορικό Κύπελλο θα εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας θα ταξιδέψει εκτός συνόρων, δίνοντας τη δυνατότητα στη διεθνή κοινότητα να γνωρίσει την πορεία του ιστορικού αυτού Κυπέλλου και, μέσω αυτού, το σθεναρό ελληνικό πνεύμα. Ελπίζουμε το Κύπελλο να εμπνεύσει τους επισκέπτες του Ολυμπιακού Μουσείου και ευχόμαστε από καρδιάς, μόλις το μοναδικό αυτό κειμήλιο βρει τη μόνιμη θέση του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, να συνεχίσει να αποτελεί πηγή δύναμης, περηφάνιας και αισιοδοξίας για όλους μας».

Πηγές: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!