Το κουνούπι είναι το πιο θανατηφόρο ζώο στον πλανήτη Γη

Απειλούν πάνω από τον μισό ανθρώπινο πληθυσμό.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλοί θα περιμένατε ότι τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη θα μπορούσαν να είναι οι καρχαρίες ή τα λιοντάρια ή ακόμη οι άνθρωποι. Όμως αν λάβουμε υπόψιν μας ότι οι περισσότεροι θάνατοι προκαλούνται από τις αρρώστιες τις οποίες μεταδίδουν τα ζώα και όχι από τα ίδια, τότε τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά για το ποια είναι πιο θανατηφόρα για το ανθρώπινο είδος.

Κι όμως τα κουνούπια είναι τα πιο θανατηφόρα ζώα, αφού οι αρρώστιες που μεταφέρουν είναι καταστροφικές. Για παράδειγμα η μαλάρια σκοτώνει πάνω από 600.000 ανθρώπους το χρόνο, ενώ σε εκατομμύρια περιπτώσεις προσβάλλει τους ανθρώπους καθιστώντας τους ανάπηρους. Άλλες αρρώστιες που προκαλούν είναι ο κίτρινος και ο Δάγγειος πυρετός και η εγκεφαλίτιδα. Τα κουνούπια απειλούν πάνω από τον μισό ανθρώπινο πληθυσμό και προκαλούν τεράστιες ζημιές εκατομμυρίων στην παραγωγή.

Επίσης αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν πάνω από 25.000 είδη κουνουπιών σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ανταρκτική και ότι κατά τις περιόδους της αναπαραγωγής τους ξεπερνούν σε πληθυσμό όλα τα ζώα στη Γη εκτός από τους τερμίτες και τα μυρμήγκια, δείχνει πως η επίπτωσή τους στον πλανήτη και μάλιστα στο ανθρώπινο είδος είναι τεράστα, με τους καρχαρίες μπροστά τους να είναι γατάκια, καθώς σκοτώνουν περίπου 12 ανθρώπους το χρόνο…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!