To διαφημιστικό των Lidl έσβησε τους σταυρούς των εκκλησιών

Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl αποφάσισε για το διαφημιστικό της να σβήσει τους σταυρούς των εκκλησιών της Σαντορίνης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παρ’ όλο που οι «Γερμανοί» δεν έχουν πέραση τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, εντούτοις οι Έλληνες καταναλωτές γεμίζουν τα Lidl και λόγω των χαμηλών συγκριτικά τιμών αλλά και του γενικότερου τρόπου λειτουργίας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Η απόφαση όμως της γερμανικής εταιρείας να αφαιρέσει στο διαφημιστικό της τους σταυρούς πάνω από εκκλησία της Σαντορίνης, προκαλεί αντιδράσεις.

Το θέμα μάλιστα ανέδειξε το γερμανικό δίκτυο RTL στο οποίο εμφανίστηκαν ενοχλημένοι καταναλωτές που προσκόμισαν, όπως μπορείτε να δείτε, και σχετικές φωτογραφίες από αγορές τους στο Βέλγιο και συγκεκριμένα των προϊόντων ERIDANOUS των Lidl.

Οι εκπρόσωποι των Lidl απάντησαν σχετικά στο RTL:

«Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα γιατί δεν θέλουμε να αποκλείουμε καμία θρησκευτική πεποίθηση. Είμαστε μια εταιρία που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και αυτή η αρχή είναι που επεξηγεί το “σχέδιο” πάνω στη συσκευασία. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν».
lidlsantorin.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!