Τι θέλει να γίνει το 64% των Ελλήνων!

Όχι πια δημόσιοι υπάλληλοι!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μέχρι και πριν λίγα χρόνια η πατροπαράδοτη επιλογή των συμπατριωτών μας ήταν να βρουν μια θέση στο δημόσιο. Σίγουρα λεφτά, λίγες -τηρουμένων των εξαιρέσεων- ώρες απασχόλησης, μπόλικες άδειες, ελλιπής έλεγχος, και να ήθελες ν’ αγιάσεις στο τέλος σ’ έπαιρνε κι εσένα η μπάλα του αράγματος και… αν ήσουν και λιγάκι πονηρούλης της ρεμούλας!

Τώρα τέλειωσαν αυτά και μάλλον αρχίζουνε τ’ αντίθετα. Βλέπετε ακόμα και το όνειρο του σπιτιού πάει να σβήσει λόγω φόρων, γι’ αυτό και σχηματίζονται ουρές στις υπηρεσίες για αποποίηση της σχετικής κληρονομιάς.

Τι θέλουν όμως πλέον να γίνουν οι Έλληνες; Τα αποτελέσματα εκπλήσσουν! Η παγκόσμια έρευνα επιχειρηματικότητας της Amway σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου που καταγράφει το «δημόσιο αίσθημα» σχετικά με την επιχειρηματικότητα σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας μας δίνει τα φώτα της.

Σύμφωνα με αυτήν, περισσότεροι από έξι στους δέκα Έλληνες, συγκεκριμένα το 64% επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες παρά τα μυριάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει το «θέμα» στην Ελλάδα.

Από πού να ξεκινήσεις κανείς, απ’ το χαρτομάνι, τις άδειες, τους ελέγχους, τις εισφορές και την λειτουργία μιας επιχείρησης όπου συνήθως στο τέλος το μάρμαρο το «πληρώνουν» μόνο οι σωστοί και συνεπείς…

Πάντως το δημοσιουπαλληλίκι πέθανε! Παρ’ όλα αυτά το ποσοστό επιθυμίας του επιχειρείν των Ελλήνων παρουσιάζει πτώση τόσο σε σύγκριση με αυτό της προηγούμενης χρονιάς (69% το 2015) όσο και με εκείνο των υπολοίπων Ευρωπαίων.

Βέβαια είναι χαρακτηριστικό των συμπατριωτών μας να θέλουν συχνά να κάνουν δουλειές, με ξένα κόλλυβα, κι απ’ την άλλη να είναι αφεντικά τους εαυτού τους.

Α! ρε μεγάλε Έλληνα, επιχειρηματία!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!