Τι σημαίνει η φράση Feminist Killjoy

Ένα από τα συνθήματα που θα δούμε στο Athens Pride, αυτό το Σάββατο 9 Ιουνίου, στην Αθήνα...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στην φωτογραφία ανοίγματος, βλέπουμε νεαρή κοπέλα, ημίγυμνη, στην Πλατεία Συντάγματος, να έχει γράψει στο στήθος της την λέξη SLUT και στην κοιλιακή χώρα, την φράση FEMINIST KILLJOY.

Και οι δύο λέξεις, συμπλήρωναν σημειολογικά, σύνθημα, στο περυσινό Athens Pride, που θα ξαναδούμε, αυτό το Σάββατο, 9 Ιουνίου, στην φετινή Γιορτή Περηφάνιας.

Τι σημαίνουν οι φράσεις;

Το FEMINIST KILLJOY, είναι μια παγκόσμια κίνηση διαμαρτυρίας, κατά της σεξιστικής συμπεριφοράς κάποιων «αντρών», που θεωρούν τις γυναίκες πουτ@@ες.
2 feministkilljoy tshirt detail
Η φράση αποτελεί σύντμηση της FEMINIST KILL THEIR JOY = Φεμινίστρια σκότωσε την χαρά τους. Προτρέπει την γυναίκα, να αντιταχθεί, στα σεξιστικά «αστεία», που υποβιβάζουν την γυναίκα. Τα ανέκδοτα για τις ξανθιές, για παράδειγμα, είναι ένα από αυτά τα «αστεία», που προκαλούν γέλιο, όμως υποβιβάζουν συλλήβδην τις ξανθιές. FEMINIST KILLJOY, σημαίνει ακόμα, σκότωσε την χαρά, κάθε αφεντικού, που βάζει αγγελία ζητώντας υπάλληλο «νέα και όμορφη». Δεν ψάχνει υπάλληλο, ψάχνει «γκομενάκι». Όχι, μην γίνεσαι SLUT, μην γίνεσαι το πουτ@@@κι, του κάθε σεξιστή, σκότωσε την όρεξη, την χαρά του. Αντιστάσου.
3 2 ATHENS PRIDE 2017 By Manolis Daloukas 16
Αυτό το Σάββατο, 9 Ιουνίου, το Athens Pride, μας προσκαλεί στην πλατεία Συντάγματος, στις 17:00, να γιορτάσουμε, την θηλυκότητα σε κάθε μορφή της, και άσχετα με το φύλο, επιλέγοντας ως κεντρικό σύνθημα το «Παρούσα»!

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου


Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.

Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας.

Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε.

Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε.

Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε: Παρούσα.
4 7 ATHENS PRIDE 2017 By Manolis Daloukas 13

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!