Θυελλώδεις άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα

Ισχυροί άνεμοι μαστίζουν ολόκληρη τη χώρα δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ επικρατούν από το βράδυ της Τετάρτης σε ολόκληρη τη χώρα δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα

Σε πολλές περιοχές σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, πτώσεις δέντρων και φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ολόκληρη την Αττική η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει μέχρι στιγμής δεχθεί 33 κλήσεις για κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων από τους δρόμους.

Στον Πειραιά παροπλισμένο πλοίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους έξω από το λιμάνι. 

Την ίδια ώρα ζημιές παρατηρούνται και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στο Ναύπλιο, στην Κέρκυρα και τις Κυκλάδες αφού οι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας. Κανονικά ωστόσο εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Ακόμη βόρειοι άνεμοι έντασης έως και 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, υποχρέωσαν τον καπετάνιο του πλοίου «Νήσος Χίος», που πραγματοποιεί τη γραμμή Λαύριο - Αι Στράτης - Μύρινα - Καβάλα, να μπει για ασφάλεια στον κόλπο του Μούδρου στη Λήμνο μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι, αφού παρά τις προσπάθειες το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Μύρινας.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται λόγω απαγόρευσης απόπλου και το πλοίο «Νήσος Μύκονος» προερχόμενο από Καβάλα με προορισμό τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία με κατάληξη τον Πειραιά.

Τέλος στις Πρέσπες η έναρξη των μαθημάτων έγινε δύο ώρες αργότερα στα σχολεία λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν με τη χιονόπτωση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Να σημειωθεί πως χιόνια έχουμε και στην Πάρνηθα. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!