Τέλος από την Ασκληπιού το ιστορικό βιβλιοπωλείο «Πολιτεία»

Ένα απ' τα πιο ιστορικά, ενημερωμένα, και καίρια βιβλιοπωλεία της Αθήνας αλλάζει γειτονια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/11/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αρχή της οδού Ασκληπιού είναι συνυφασμένη εδώ και δεκαετίες με το βιβλιοπωλείο «Πολιτεία»,σημείο αναφοράς για τους βιβλιόφιλους της πόλης και αγαπημένη Σαββατιάτικη βόλτα.Την γνωρίσαμε από το θρυλικό της υπόγειο που ενέπνευσε και το λογότυπό της με το ανθρωπάκι που βουτά ευτυχισμένο σε μία θάλασσα από βιβλία.

Με τα χρόνια επεκτάθηκε,μάθαμε να μην χανόμαστε στις πολυδαίδαλες διαδρομές της και ανακαλύψαμε στα ράφια της τα βιβλία που σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσαν την εικόνα μας για τον κόσμο και τη ζωή.

Για όλα όμως τα πράγματα υπάρχει ένα τέλος ή μία αλλαγή που σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή. Στην περίπτωση της «Πολιτείας» ευτυχώς συμβαίνει το δεύτερο.

Η «Πολιτεία» κατεβαίνει, στις αρχές του 2018, λίγα μέτρα πιο κάτω και μεταστεγάζεται στην αρχή της Ιπποκράτους,για να αφήσει κι εκεί το στίγμα της.

Το νέο κτίριο θα διαθέτει εκτός από την τεράστια συλλογή από βιβλία όλων των ειδών και χώρους όπου θα μπορούν οι βιβλιοφάγοι να απολαμβάνουν τον καφέ τους και να παρακολουθούν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε την νέα εκδοχή της «Πολιτείας» και ελπίζουμε να την αγαπήσουμε όσο και την παλιά αγαπημένη μας πνευματική γωνιά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!