Τα 2 Δύο ελληνικά Μουσεία που διεκδικούν τον τίτλο «Ευρωπαϊκό Μουσείο 2016»

Δύο ελληνικά Μουσεία «κρίνονται» αυτές τις μέρες διεκδικώντας το βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο 2016».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/04/2016
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Πρόκειται για το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας και το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Eλένης Γαρεδάκη, που βρίσκεται στα Χανιά Κρήτης.

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σε τελετή, που πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 9 Απριλίου στην Tolosa και το San Sebastian της Ισπανίας. Μια μεγάλη γιορτή όπου τα Μουσεία έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και «ζωντανά» τις υποψηφιότητές τους. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν 49 μουσεία από 24 χώρες.

Ο θεσμός του European Museum of the Year Award (EMYA) (Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς) θεσπίστηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στόχος του να επιβραβεύσει και να ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία των μουσείων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Αλέας του δήμου Τρίπολης. Ιδρύθηκε το 1907 και είναι ένα από τα πρώτα δημόσια μουσεία του ελληνικού κράτους. Το 2012, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας», το μουσείο αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα. Δημιούργησε νέες θεματικές εκθέσεις όπου τα εκθέματα παρουσιάζονται με διαδραστικό τρόπο χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.
arxaiologiko mouseio tegeas

Το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Eλένης Γαρεδάκη


Μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και όχι μόνο. Βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη των Χανίων, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας. Αποτελεί όραμα ζωής του ιδρυτή του, Γιάννη Γαρεδάκη, ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα». Από το 2005 που εγκαινιάστηκε παρουσιάζει μέσα από πιεστήρια, μηχανήματα, εργαλεία, σπάνια βιβλία, εφημερίδες, λιθογραφίες, ξυλογραφίες και τυπογραφικά αντικείμενα όλη την εξέλιξη της τυπογραφίας.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ 1

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!