Strange Fruit: Μια μικρού μήκους animation ταινία για το ρατσισμό

Μια διπλωματική εργασία, δύο φοιτητές, μία παράξενη ιστορία για ένα παράξενο και ξένο «φρούτο» και εν τέλει μία μικρού μήκους animation ταινία που μιλάει για μεγάλα ζητήματα και καταστάσεις.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
23/06/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Shimi Asresay and Hili Noy παρουσίασαν το Strange Fruit πριν λίγο καιρό σαρώνοντας βραβεία και καλές κριτικές, αλλά κυρίως προκαλώντας μας να δούμε με έναν διαφορετικό – γεμάτο δύναμη- τρόπο τις υπόγειες διαδικασίες της διάβρωσης που το δηλητήριο του ρατσισμού μπορεί να επιτελέσει. Απέναντι στον άλλο, στον ξένο, στον παράξενο που μας υπαγορεύουν να φερθούμε με απέχθεια, με φόβο, με επίφυλαξη, με καχυποψία. Πόσο εύκολα μπορούμε να αποκτήσουμε το φόβο και το μίσος για τους αλλοδαπούς και πόσο εύκολα μπορεί να γίνουμε εμείς οι ίδιοι οι «ξένοι» και οι «άλλοι»…

Μια αλληγορική ιστορία για το φαινόμενο του ρατσισμού ως επίκτητη πολιτιστική επιδημία. Mε επίκεντρο στον ρόλο που παίζει  η εκπαίδευση που κάθε ένας από εμάς λαμβάνει από την οικογένεια και το κοινωνικό του περιβάλλον, διαμορφώνοντας συνείδηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!