Στο σφυρί το σπίτι της Janis Joplin!

Το σπίτι που μεγάλωσε η θρυλική Janis Joplin πωλείται έναντι πολύ υψηλής αμοιβής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/06/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Είναι μια απλή, καλοβαλμένη οικία 121 τετραγωνικών μέτρων με μια άνετη μπροστινή βεράντα που την κάνει ξεχωριστή από τις υπόλοιπες στο Southeast του Texas. Μόνο που σε αυτήν έζησε η θρυλική Janis Joplin με την οικογένειά της, από τα 4 της χρόνια έως και τα 19 της όταν έφυγε για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν το 1962.

Δεν ήταν εύκολα χρόνια την ανατρεπτική έφηβη Janis Joplin. Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται από την ιστορική εθνική επιτροπή του Texas στην ταμπέλα του κήπου: «Η Τζόπλιν, την εποχή που υπήρχαν αυστηρές φυλετικές διακρίσεις στο Τέξας, θεωρούνταν παρείσακτη και υπήρξε θύμα εκφοβισμού λόγω της αγάπης που είχε για τη μουσική των μαύρων. Η Τζόπλιν επαναστάτησε εναντίον του συντηρητισμού στο σπίτι της και έφυγε για το Πανεπιστήμιο του Τέξας προτού κλείσει τα 20. Ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου απογειώθηκε η καριέρα της ως τραγουδίστρια. Πέθανε το 1970, σε ηλικία 27 χρονών, από τυχαία υπερβολική δόση ναρκωτικών».

Το σπίτι αποτελεί εδώ και δεκαετίες σημείο έλξης των πιστών της χαρισματικής ερμηνεύτριας αλλά έχει υψηλά κόστη συντήρησης. Μοιραία η μόνο λύση είναι κάποιος ευαίσθητος ιδιώτης που λόγω του μύθου της Τζάνις Τζόπλιν, θωρείται πως θα καταβάλει τελικά τις 500.000 δολάρια που απαιτούνται, την ώρα που άλλα ανάλογα σπίτια τη περιοχής δεν φτάνουν τις 80.000 δολάρια.
jan

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!