Στα δικαστήρια για το τραγούδι του Παντελίδη

(VIDEO) Η οικογένεια και ο Σπύρος Μαγδάλης (Μακρής) διεκδικούν την πατρότητα του «Απομακρυνθήκαμε».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη και ο μουσικός παραγωγός Σπύρος Μαγδάλης (Μακρής), διεκδικούν την πατρότητα του κομματιού.

Η Αθηνά Παντελίδη, μητέρα του τραγουδοποιού δήλωσε σχετικά:

«Γνώριζα την ύπαρξη αυτού του τραγουδιού. Το έχω ακούσει εν τη γενέσει, όταν το έφτιαχνε. Ήταν Καθαρά Δευτέρα του 2015, στο σπίτι του Παντελή. Ήταν παρόντες περίπου 20 φίλους, κάποιος το τράβηξε σε βίντεο με το κινητό του και ανέβασε μόνο το ρεφρέν στο Facebook μετά το θάνατό του. Έχω ολόκληρο το τραγούδι. Το ύφος, οι στίχοι, η μουσική είναι Παντελίδης… Στις 5 Οκτωβρίου του 2018 ο Σπ. Μαγδάλης ξεκινά α ανεβάζει το τραγούδι του Παντελή, σε αναρτήσεις δικές του. Το ξεκίνησε γράφοντας, στίχοι - μουσική Παντελής Παντελίδης και cover Σπ. Μακρής και το ανεβάζει στο ίντερνετ. Πήρε το ρεφρέν από το βίντεο του Παντ. Παντελίδη και έχει συμπληρώσει ένα κουπλέ δικό του. Μέχρι το Δεκέμβριο έγραφε ότι ήταν του Παντ. Παντελίδη, ενώ από τον Ιανουάριο το εμφανίζει ως δικό του. Όμως, ήταν από τα τελευταία τραγούδια που συνέθεσε, αλλά δεν πρόλαβε να τα κατοχυρώσει. Ο Παντελής όταν ήταν να βγει ο δίσκος τα κατοχύρωνε. Μέχρι το θάνατό του έχει περίπου 100 τραγούδια που δεν είχε κατοχυρώσει και το κάναμε εμείς. Ο κύριος κάνει επανεκτελέσεις, ρεμίξ, αυτό κάνει με όλους τους καλλιτέχνες».

Ο Σπύρος Μαγδάλης με τη σειρά του ανέφερε στο δικαστήριο:

«Στις αρχές του 2015 ο Παντ. Παντελίδης είχε έρθει ξημερώματα στο στούντιο γιατί κάτι συνεργάτες του ηχογραφούσαν πνευστά. Στην άλλη αίθουσα εγώ εργαζόμουν, άκουσε το κομμάτι από τον υπολογιστή και μου είπε «μπράβο σου, συνέχισε έτσι». Εγώ του το έδωσα σε ένα στικάκι... Η ανάρτηση ότι στίχοι - μουσική είναι Παντελής Παντελίδη είναι από dj όχι από εμένα. Αυτά που δείχνουν είναι Photoshop. Ο Παντελίδης ποτέ δεν είπε ότι είναι δικό του το κομμάτι. Η οικογένειά του το λέει αυτό… Όλοι οι συνθέτες επηρεαζόμαστε. Αγαπάω το συγχωρεμένο το Βαρδή, τον Παντελή Παντελίδη. Έχω γράψει κομμάτι για το Βαλάντη που είναι παρόμοιο κομμάτι. Δεν υπάρχει παρθενογένεση στη μουσική». 

Ο Σπύρος Μαγδάλης (Μακρής), είχε μιλήσιε και σε τηλεοπτική εκπομπή για το ίδιο θέμα: 


Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!