Σκληρές εικόνες στα πακέτα των τσιγάρων και στην Ελλάδα

Από τις 20 Μαΐου και στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των πακέτων τσιγάρων θα καλύπτεται από αποτρεπτικές φωτογραφίες και μηνύματα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τίθεται δηλαδή σε εφαρμογή η οδηγία σχετικά με το εικαστικό και τις λεκτικές προειδοποιήσεις που πρέπει να έχουν τα πακέτα τσιγάρων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις τελευταίες χώρες που δεν την είχαν εφαρμόσει, και όπου ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Από αύριο ξεκινά η παραγωγή των νέων πακέτων τα οποία αναμένεται να φθάσουν στα χέρια των καταναλωτών μετά από μερικές εβδομάδες, στην καλύτερη περίπτωση ή ακόμη και μήνες στην χειρότερη.

Η «βιβλιοθήκη» εικόνων είναι υπερβολικά σκληρή αλλά όπως υποστηρίζουν οι Ευρωπαϊκές αρχές στόχο έχουν να αποτρέψουν τους νέους ανθρώπους να ξεκινήσουν το κάπνισμα κι απ’ την άλλη να το σταματήσουν ή να το μειώσουν όσοι είναι ήδη καπνιστές.

Πάντως η εφαρμογή του μέτρου σε άλλες χώρες όπου ήδη εφαρμόζεται δεν οδήγησε σε θεαματικά αποτελέσματα και μείωση στην κατανάλωση τσιγάρων. Αντιθέτως αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε ταμπακιέρες… για ευνόητους λόγους.

Συνολικά 42 φωτογραφίες θα καλύπτουν το 65% της επιφάνειας των πακέτων που παράγονται στην Ελλάδα ή θα απευθύνονται στην ελληνική αγορά.

Πηγή: news247.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!