Πότε πέφτουν οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς του Μετρό

Τι συμβαίνει με τις μπάρες στο Μετρό και πότε θα τεθούν σε λειτουργία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Μόλις σε έξι σταθμούς έχουν τεθεί σε λειτουργία οι μπάρες του Μετρό.


Αεροδρόμιο, Αιγάλεω, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Αντώνιος, Ελαιώνας και Δουκίσσης Πλακεντίας είναι οι σταθμοί όπου οι μπάρες έχουν τεθεί έως στιγμής σε λειτουργία. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Αττικό Μετρό έχει δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία των μπαρών σε πολλούς ακόμα σταθμούς αλλά ο ΟΑΣΑ καθυστερεί την εφαρμογή του μέτρου.

Αυτή η καθυστέρηση έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων ευρώ που σε συνδυασμό με τους μηδαμινούς ελέγχουν που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό, τόσο από τη ΣΤΑΣΥ όσο και από τον ΟΣΥ, σε τρένα, τρόλεϊ, λεωφορεία και μετρό, να κάνουν την οικονομική  ζημιά κατά πολύ μεγαλύτερη. 

Να σημειώσουμε πως από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου ο κ. Σπίρτζης δεσμευόταν πως οι μπάρες θα έχουν πέσει στις αρχές του Νοεμβρίου, αλλά τώρα μεταθέτει την εφαρμογή για το τέλος του Ιανουαρίου... και βλέπουμε!

Εκκρεμούν ακόμη η ολοκλήρωση της έκδοσης ειδικών καρτών σε ΑΜΕΑ και ανέργους και βέβαια υπάρχει και το μεγάλο θέμα της εξοικείωσης του επιβατικού κοινού.

Επίσης επικρατεί ανησυχία και για το ενδεχόμενο βανδαλισμών των μηχανημάτων από τους γνωστούς αγνώστους που τα σπάνε και στη συνέχεια φεύγουν ανενόχλητοι.

Πρόβλημα παραμένει το γεγονός πως στα καινούργια αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων δεν υπάρχει η η επιλογή του μισού εισιτηρίου για φοιτητές, ηλικιωμένους και ανήλικους που δεν διαθέτουν προσωποποιημένη κάρτα.

Παλαιότερα το θέμα λυνόταν με την επίδειξη του μισού εισητηρίου και της σχετικής κάρτας στους ελεγκτές... αλλά τώρα που δεν υπάρχουν κι αυτοί, κανείς δεν κόβει ούτε μισό εισητήριο. 

Έχουν γίνει σχετικές προτάσεις, διαφόρων ευρωπαϊκών μοντέλων αλλά το πράγμα δεν προχωρά... και ουδείς πάιρνει υπέυθυνη θέση για το πότε και πως.

Βλέπετε εδώ είναι Βαλκάνια και Ελλάδα μαζί! 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!