Πέθανε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής Ποσειδών

Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 5 σερί Κύπελλα Ελλάδος, Βαλκανικό Κύπελλο και έβαλε και γκολ στη Σάντος του Πελέ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Αντώνης Ποσειδών, παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Πειραιώς έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Το όνομά του έχει χρηστεί με την πατίνα του μύθου.

Ο Ποσειδών γεννήθηκε στο Νέο Κόσμο το 1938. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Δόξα Αθηνών και το 1955 σε ηλικία 17 χρόνων αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Στην ερυθρόλευκη ομάδα παρέμεινε μέχρι και το 1963 έχοντας εκπληκτική απόδοση. Όμως εκείνη τη χρονιά, στα 25 του χρόνια, για βιοποριστικούς λόγους, μετανάστευσαν με την οικογένεια του στην Αμερική.

Ο Ποσειδών συνέχισε την ποδοσφαιρική του πορεία αγωνιζόμενος στις Γκρικ-Αμέρικα, Σαν Φρανσίσκο και Χελλένικ Νέας Υόρκης.

Παράλληλα ανέπτυξε εμπορική δραστηριότητα και απέκτησε δύο κόρες από το γάμο του με την Ελληνοαμερικανίδα εκπαιδευτικό σύζυγο του. Μετά το θάνατό της το 2015, ο παλαίμαχος άσος επέστρεψε κι εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα.

Στη σύντομη καριέρα του στην Ελλάδα, ο Ποσειδών κατέκτησε με τον Ολυμπιακό τρία πρωταθλήματα (1957, 1958, 1959), πέντε σερί Κύπελλα Ελλάδος (1957-1963), καθώς και το Βαλκανικό Κύπελλο στην Κωνσταντινούπολη το 1963.

Επίσης αξέχαστη στιγμή στην καριέρα του το γκολ που σημείωσε στο φιλικό με τη Σάντος του Πελέ το 1961, εκεί όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε την ιστορική νίκη του με σκορ 2-1.
omada

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!