Πέθανε ο Μάκης Ζουγανέλης, ιδιοκτήτης του ιστορικού Remezzo της Μυκόνου

Ήταν εμβληματική προσωπικότητα του νησιού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέθανε στην Αθήνα ο Μάκης Ζουγανέλης, ιδιοκτήτης του Remezzo της Μυκόνου και ένας από τους ανθρώπους που έβαλαν το νησί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη από τη δεκαετία του 60.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις.

Με την Πάολα Ζουγανέλη άνοιξαν το «Remmezzo» το 1967, ένα μαγαζί που έγινε σημείο αναφοράς και από το οποίο κάποτε πέρασαν οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ, όπως  ο Πολ Νιούμαν, ο Γιουλ Μπρίνερ, η Σοράγια, ο Ζακ Λανγκ, ο Σταύρος Νιάρχος, ο Βασίλης Γουλανδρής, ο Τάκης Χορν και δεκάδες άλλοι.

Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει κάποτε:

Πάντα ήμουν ένας απλός άνθρωπος. Κοίταξα να κάνω τη δουλειά μου όσο πιο τέλεια μπορούσα και τα κατάφερα. Ξέρεις πολλοί άνθρωποι πέθαναν προσπαθώντας να γράψουν ιστορία. Εγώ εν ζωή είμαι ιστορία. Οπουδήποτε πάω στο εξωτερικό είμαι γνωστός. Είχα την ευκαιρία να εργαστώ με VIP πελάτες και να είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι. Αυτή ήταν η “ειδικότητά” μου. Οι δημόσιες σχέσεις. Όλοι αυτοί οι VIP δεν πλήρωσαν τίποτα από την τσέπη τους. Εγώ ξόδευα γι' αυτούς. Τους προστάτεψα, τους αγκάλιασα, τους διασκέδασα και γι΄ αυτό το λόγο αυτοί μου έφερναν κι άλλους πελάτες. Αυτό ήταν το κέρδος μου. Δεν σκέφτηκα ποτέ το χρήμα”

Ο Νίκος Δακτυλίδης, ιδιοκτήτης του Cavo Paradiso έγραψε: «αθάνατος στις ψυχές μας ο άνθρωπος που άνοιξε δρόμο και στα χνάρια του πάτησαν άλλοι για να συνεχίσουν την παγκοσμίως διάσημη nightlife της Μυκόνου». Είχε έναν αδελφό, τον Μίμη Ζουγανέλη, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2010, μέσα στο σπίτι του στη Μύκονο.

Η κηδεία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στην Αθήνα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!