Πέθανε η ηθοποιός Φλωρέττα Ζάννα

Ήταν 86 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών η ηθοποιός Φλωρέττα Ζάννα, που συμμετείχε σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπως οι: «Αμαρυλλίς - το κορίτσι της αγάπης», «Κοινωνία ώρα μηδέν» και «Κατηγορώ τους ανθρώπους» (δίπλα στον Νίκο Κούρκουλο), «Οι κυρίες της αυλής», «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», «Αγάπη και αίμα» και άλλες.

Η παλιά ηθοποιός διατηρούσε για χρόνια μπουτίκ ρούχων στο Κολωνάκι και έφυγε χθες από πνευμονικό οίδημα στο σπίτι της έπειτα από μια περιπέτεια που είχε με την υγεία της.
fllrrteoorazzanna7
Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1933 στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας. Στο θέατρο βγήκε σε πολύ μικρή ηλικία παίζοντας στον θρυλικό «Ιππόλυτο» που είχε ανεβάσει ο Ροντήρης το ’53 (στον χορό υπήρξε μαζί με μερικές ακόμα πρωτοεμφανιζόμενες ηθοποιούς, όπως η Μάρω Κοντού και η Μαίρη Χρονοπούλου), αλλά και στον «Κατά φαντασίαν ασθενή». Στη συνέχεια έπαιξε σε παραστάσεις όπως οι: «Ορέστεια», «Οιδίποδας Τύραννος», «Μήδεια», Άμλετ», «Νεράιδα».
floretta zanna 1
Το πραγματικό της όνομα ήταν Ανθή Στυλιανέα. Υπήρξε δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, από το 1970 έως το 2003, μέχρι το θάνατο του τελευταίου.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!