Όταν η ζωή μιμείται την τέχνη…

Για τον χαμό του Mr Spock, η NASA δήλωσε ότι πήρε έμπνευση από το «Star Trek» και αποχαιρέτησε τον πρωταγωνιστή με ένα tweet.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/03/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
«Τόσοι πολλοί από εμάς εμπνεύστηκαν από το Star Trek» γράφει το tweet με το οποίο η NASA αποχαιρέτισε τον Σποκ της θρυλικής σειράς επιστημονικής φαντασίας, Λέοναρντ Νιμόι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια.

Για την ιστορία, το πρώτο διαστημικό λεωφορείο ονομάστηκε «Enterprise».

Παράλληλα, ο συντάκτης του www.startrek.com, Jordan Hoffman, έγραψε (από καρδιάς) ένα συγκινητικότατο αποχαιρετιστήριο άρθρο, αποσπάσματα του οποίου παραθέτουμε ακολούθως: «Για ένα θαυμαστή του Star Trek, όπως εγώ, ο Leonard Nimoy σήμαινε τα πάντα» και συμπληρώνει: «Αν ήσουν παιδί στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και σου άρεσε το Star Trek, είναι κάτι το οποίο έχεις κρατήσει για τον εαυτό σου. Εάν πήγαινες στο σχολείο και γελούσαν τα άλλα παιδιά μαζί σου (συνηθισμένο φαινόμενο) αυτόματα σου ερχόταν στο μυαλό η φράση του Mr Spock: Αααα… Αυτό είναι ένα από τα γήινα συναισθήματά σου.   

Μπορείτε να γελάσετε όσο θέλετε με εμάς, αλλά εμείς οι θαυμαστές του Star Trek είμαστε εντελώς διαφορετικοί από εσάς! Θυμάμαι η μητέρα μου, έκλεινε την τηλεόραση για να διαβάσω τα μαθήματά μου, απειλώντας με ότι βλέποντας Star Trek δεν πρόκειται να κάνω καμία καριέρα…  η οποία παραδέχτηκε το λάθος της όταν άρχισα να γράφω μόνιμη στήλη στο www.startrek.com και τηλεφώνησε να μου πει ότι λυπάται πολύ για τον χαμό του Dr. Spock».

Και θεωρώντας ότι γύρισε στο διάστημα (όπου ανήκει) καταλήγει: «Λένε ότι πέθανε ο Spock, έτη πολλά Spock!»

Πηγή: twitter.com/jhoffman

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!