Οι χαρακτήρες του Facebook

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται από τις κινήσεις του στο Facebook.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/09/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναλόγως με το πώς κινούνται, συμμετέχουν κι επικοινωνούν, οι χρήστες παρουσιάζουν ένα προφίλ στο οποίο μπορεί κάποιος να καταλάβει την ιδιοσυγκρασία τους. Δεν είναι τυχαίο που δημιουργούνται φιλίες, αντιπάθειες, αλλά και ρίξεις στις σχέσεις των ανθρώπων μέσα από το facebook.

Το facebook από τη φύση του είναι ανταγωνιστικό και πάνω σε αυτή την αρχή διαμορφώνεται η όλη λειτουργία του. Ας δούμε 20 τύπους ανθρώπων που από τη συμμετοχή τους στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης φανερώνουν το εγώ τους…

O κατάσκοπος. Είναι αυτός που παρακολουθεί τα πάντα, δεν του ξεφεύγει τίποτα, χωρίς να επιβραβεύει ή να συμμετέχει σε οποιονδήποτε διάλογο.

Ο γλύφτης. Είναι αυτός που επιβραβεύει συστηματικά τις αναρτήσεις εκείνων που αποσκοπεί σε κάτι, κοινώς ο συμφεροντολόγος.

Ο πικρόχολος. Συνήθως δεν εμφανίζεται παρά μόνο όταν είναι να ρίξει χολή σε όσους αντιπαθεί με σχόλια του επί των αναρτήσεων άλλων.

Ο κλικαδόρος. Εκείνος που προτιμά να συνομιλεί μόνο με τον κύκλο του αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους.

Ο περιστασιακός. Αυτός που κάνει like μόνο την περίοδο που τον ενδιαφέρει μια επαφή και μετά εξαφανίζεται από τα ποστ εκείνων που επιβράβευε…

Ο διαφημιζόμενος. Εκείνος που κάνει αναρτήσεις μόνο γύρω από δραστηριότητές του.

Ο σνομπ. Εκείνος που κάνει αναρτήσεις και θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους και δεν επιβραβεύει συναδέλφους του.

Ο σωστός. Εκείνος που συμμετέχει κανονικά με δικές του αναρτήσεις, επιβραβεύει όσες άλλων του αρέσουν και συμμετέχει σε διαλόγους εκφέροντας τη γνώμη του.

Ο διπρόσωπος. Αυτός επιβραβεύει αντίθετες απόψεις άλλων.

Ο πολιτικάντης. Αυτός που κάνει εμμονικά πολιτική προπαγάνδα.

Ο χιουμορίστας. Εκείνος που προτιμά χιουμοριστικές αναρτήσεις και σκορπά γέλιο.

Η φιλάρεσκη. Εκείνη που αναρτεί πόζες της και αρέσκεται στην επιβράβευση και στα κολακευτικά σχόλια.

Ο κολλιτσίδας. Αυτός που ποστάρει συνέχεια στον τοίχο του άλλου εκμεταλλευόμενος την ανέχεια και την ευγένειά του.

Ο ενοχλητικός. Αυτοί με το που θα δουν κάποιον μέσα αμέσως τον βομβαρδίζουν με μηνύματα στο messenger.

Τα καμάκια. Εκείνος που μόλις γίνει το αίτημα φιλίας του δεκτό από ενδιαφερόμενη προς αυτόν, αμέσως αρχίζει τη… δράση στο messenger.

Ο ζηλιάρης. Είναι εκείνος που ζηλεύει με τις αναρτήσεις άλλων που περνούν καλά και αποφεύγει να επιβραβεύσει και συνήθως ενοχλείται από το περιεχόμενό τους.

Ο αισιόδοξος. Είναι αυτός που προτιμά ευχάριστες αναρτήσεις, με χιούμορ, όμορφα τοπία και γενικότερα καλές ειδήσεις και ποστάρει έχοντας θετική ενέργεια αποφεύγοντας ότι προκαλεί μελαγχολία ή κακή ενέργεια.

Ο φιλόζωος. Εκείνος που αρέσκεται να ποστάρει ότι έχει να κάνει με την φιλοζωία και δείχνει με κάθε τρόπο την αγάπη του για τα ζώα.

Ο ομαδόφιλος. Αυτός που προτιμά συνομιλίες με ομάδες στις οποίες εντάσσει άτομα με ή και χωρίς τη θέλησή τους.

Ο οπαδός. Εκείνος που αρέσκεται να προβάλλει με κάθε τρόπο τις οπαδικές προτιμήσεις του και περιορίζει το ενδιαφέρον του στα σπορ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!