Οι καλλιτέχνες μιλούν για την Πόλυ Πάνου…

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΙΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΚΟΙΝΟΥΣΗ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΗ, ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/09/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις για την Πόλυ Πάνου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της φυγής της λαϊκής τραγουδίστριας. Δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν τόσο στα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες της Κυριακής, όσο και σε διαδικτυακό επίπεδο, στο facebook ή στις προσωπικές τους σελίδες.


Ανάμεσά τους η δήλωση του Γιώργου Νταλάρα, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του www.dalaras.gr


Αντίο Πόλυ

Έφυγε η Πόλυ Πάνου. Μία από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες του αιώνα. Μια μεγάλη φωνή με ιστορικές και ανεπανάληπτες ερμηνείες στο λαϊκό τραγούδι. Ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, με ήθος, ευγένεια, αυθεντικότητα, με σεβασμό στους Έλληνες συνθέτες και μουσικούς που την εμπιστεύτηκαν, με αγάπη και πίστη στο τραγούδι. Για μας τους μουσικούς θα μείνει πάντα ζωντανή, θα μας διδάσκει και θα μας συγκινεί με την μοναδική φωνή της. Για μένα προσωπικά είναι μεγάλη απώλεια, γιατί η Πόλυ είναι από τις γυναίκες που αγάπησα πολύ στο τραγούδι και άκουσα πάρα πολύ.

Γιώργος Νταλάρας


Σε δήλωσή του στο www.ogdoo.gr, από την Αυστραλία, όπου βρίσκεται για εμφανίσεις, ο Γιώργος Μαργαρίτης είπε τα εξής:

Μια μεγάλη ερμηνεύτρια, ένας σπουδαίος άνθρωπος. Κρίμα… Μεγάλη απώλεια και για τους δικούς της ανθρώπους και για το τραγούδι μας.


Ο παλιός συνεργάτης και στενός φίλος της τραγουδίστριας, μουσικός και τραγουδιστής Γιώργος Κοινούσης σε δήλωσή του στη Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου, που δημοσιεύθηκε στη Real News της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου, είπε τα εξής:

Τέτοιες φωνές δεν υπάρχουν σήμερα. Αυτή η ερμηνεύτρια δεν τραγουδούσε με το λαρύγγι τόσο, όσο με την ψυχή και την καρδιά της. Την γνώρισα από τους δίσκους της στους οποίους έπαιζα ακορντεόν, με ξεχώρισε και με έκανε συνεργάτη της. Ήμουν το φιλαράκι της το καλό. Στη συνέχεια της έδωσα τα ωραιότερα τραγούδια μου. Δυστυχώς δεν μπορούσε να ελευθερωθεί από την εξάρτησή της από το τσιγάρο. Ήταν γενναιόδωρος άνθρωπος. Θυμάμαι ότι με τα πρώτα λεφτά που άρχισε να βγάζει, αντί να κοιτάξει να φτιάξει τη δική της προίκα, έχτισε μια πολυκατοικία στο Μπουρνάζι όπου στέγασε τα πέντε αδέλφια της και τους γονείς της. Αυτή ήταν η Πόλυ Πάνου.


Ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης έγραψε στη σελίδα του στο facebook:

Σήμερα έφυγε από κοντά μας η μεγάλη τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου. Πόλυ καλό ταξίδι εκεί που πας θα μου λείπεις πάντα και δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο με βοήθησες στην ζωή μου και στην μουσική μας. Εύχομαι καλό ταξίδι φωνάρα μου και ψυχάρα μου και να ξέρεις πως δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, ποτέ, ποτέ...


Λίγες ώρες πριν τη φυγή της τραγουδίστριας ο γνωστός πιανίστας Ανδρέας Mπουτσικάκης, συναισθηματικά φορτισμένος, είχε γράψει, στη σελίδα του στο facebook:

Είναι στην εντατική! Την είδα χθες βράδυ, και μάλλον ήταν κι η τελευταία φορά! Καλωδιωμένη ,σε πλήρη καταστολή, κλειστά τα μάτια της, ο κωλοκαρκίνος εμφανής σε όλο της το σώμα με μελανώματα, παραμορφωμένη... ωστόσο ακόμα κι έτσι που είναι αγαπητοί μου φίλοι, ακόμα σ αυτή την τελική της φάση που η πίεση της η μεγάλη είναι 6 και η μικρή 3 είναι μια ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ! ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ!... Γεννήθηκε έτσι! Έτσι, και μας φεύγει σε λίγες ώρες για το μεγάλο της ταξίδι! ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ κι ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ!... Σ’ ευχαριστώ αγαπημένη μου Πόλυ που μου έκανες την τιμή να συνεργαστώ μαζί σου, να καταλάβω στα εικοσιοκτώ μου τι πάει να πει λαϊκό τραγούδι, τι πάει να πει να είσαι μάγκας με αρχ.... τι πάει να πει μεγαλοψυχία, και πάνω απ’ όλα να είσαι καλλιτέχνης προσγειωμένος κι όχι νούμερο, ψώνιο. Ο Καραμπεσίνης σε καλεί! Είμαι βέβαιος! Ο Σπόρος! Η Ρίτα! Ο Χιώτης! Θα γίνει ΜΕΓΑ ΠΑΡΤΥ εκεί... Χαιρετίσματα να δώσεις σε όλους! Κάποτε, θα συναντηθούμε πάλι όλοι μαζί για να ολοκληρώσουμε το φινάλε της ζωής της παρτιτούρας! ...χαίρε ευλογημένη ΚΥΡΑ!


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα, του Διονύση Σαββόπουλου και της Χαρούλας Αλεξίου, τις οποίες έχετε ευκαιρία να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.


H σορός της Πόλυς Πάνου έχει ήδη τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Α' Νεκροταφείου Αθηνών. Στις 15:00, στην εκκλησία του ίδιου χώρου θα ψαλλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, όπου και θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.


Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τη φίλη Ελίνα Κωστελέτου.


Στο video που ακολουθεί:

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Χάρις Αλεξίου μιλούν για την Πόλυ Πάνου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, λίγες ώρες μετά το θάνατο της τραγουδίστριας στις 27 Σεπτεμβρίου 2013. Ρεπορτάζ: Μαρία Παπαδή. (Αρχείο Ελίνας Κωστελέτου)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!