Οι ελληνικές ελπίδες για μετάλλιο στο Ρίο

Αναμένεται σίγουρα καλύτερη ελληνική παρουσία σε σχέση με τις Ολυμπιάδες του 2008 και 2012.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο και οι ελπίδες της ελληνικής αποστολής για διακρίσεις είναι αρκετές και σίγουρα περισσότερες από αυτές του 2008 και 2012. Τότε για πρώτη φορά από το 1992 είχαμε μείνει χωρίς χρυσό μετάλλιο και η γενική συγκομιδή μεταλλίων μας ήταν αρκετά «φτωχή», με μόνο 2 χάλκινα στο Λονδίνο το 2012 και 2 ασημένια και 2 χάλκινα το 2008 στο Πεκίνο.

Εάν και η ολυμπιακή αποστολή φέτος είναι μικρότερη των προηγούμενων ολυμπιάδων, αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ονειρευόμαστε χρυσό μετάλλιο που τόσο πολύ το θέλουμε εδώ και χρόνια. Οι «χρυσές» ελπίδες πολλές και πιο αναλυτικά τις περισσότερες προσδοκίες τις έχουμε από τους:


Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική)

Η πιο χρυσή ελπίδα μας θεωρείται σίγουρα ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους. Είναι ο καλύτερος από όλους έχει «σαρώσει» τα χρυσά τόσο σε ευρωπαϊκούς αλλά και παγκόσμιους αγώνες και το μόνο που έχει να φοβάται είναι να μην «παίξουν» έδρα οι κριτές και δώσουν το χρυσό στον «γηπεδούχο» Αρτούρ Ζανέτι.

petrounas

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)


Εδώ και χρόνια έχει καταπλήξει τους πάντες και ειδικά τις 2 τελευταίες χρονιές είναι πάντοτε στα μετάλλια στις διοργανώσεις που παίρνει μέρος. Το άλμα επί κοντώ συνεχίζει να μας δίνει διακρίσεις και η Κατερίνα εάν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να τις περάσει όλες και να μας προσφέρει το χρυσό. Ας μην υποτιμούμε στο ίδιο αγώνισμα στους άντρες τον Κώστα Φιλιππίδη που η εμπειρία του μπορεί να τον «οδηγήσει» ψηλά.

stefanidi

Βύρωνας Κοκκαλάνης (ιστιοσανίδα κατηγορία RS:Χ)


Το 2012 οι κριτές δεν ήθελαν να πάρει ολυμπιακό μετάλλιο αλλά φέτος ο Βύρωνας έχει προετοιμαστεί καλύτερα από ποτέ και το μετάλλιο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, μην μας κάνει έκπληξη εάν αυτό θα είναι το χρυσό.

Σοφία Ασουμανάκη - Κατερίνα Νικολαΐδου (κωπηλασία κατηγορία διπλό σκιφ)


Νεοσύστατη το δίδυμο μας στην κωπηλασία αλλά το ταλέντο πραγματικά ξεχειλίζει. Δεν είναι φαβορί για το χρυσό, για αυτό είναι τα πληρώματα της Πολωνίας και της Νέας Ζηλανδίας αλλά σε ένα αγώνα όλα είναι ανοιχτά και το υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου μπορεί και να κατακτηθεί.


Παύλος Καγιαλής - Παναγιώτης Μάντης (ιστιοπλοΐα κατηγορία 470)


Την επιτυχία του 2004 με το χρυσό μετάλλιο της Σοφίας Μπεκατώρου και Αιμιλίας Τσούλφα, θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν στο ίδιο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας ο Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μαντής. Οι ελπίδες πολλές και εάν φυσήξει και ούριος άνεμος ποτέ δεν ξέρεις.


Άννα Κορακάκη (σκοποβολή)


Έχει ταλέντο, έχει μεγάλο ενθουσιασμό και τις έχεις κερδίσει όλες τις μεγάλες της αντιπάλους την χρονιά που διανύουμε, γιατί να μην το κάνει ξανά και να βρεθεί στην πρώτη θέση του βάθρου;

korakaki

Ηλίας Ηλιάδης (τζόυντο)


Έχει κερδίσει 2 φορές μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και μάλιστα στην Αθήνα το χρυσό, είναι σε καλή κατάσταση, είναι ο πιο έμπειρος από τους αντιπάλους του και σίγουρα κανείς δεν τον ξεγράφει γιατί το τζούντο είναι απρόβλεπτο και όλα μπορούν να συμβούν


Εθνική ανδρών πόλο

Η πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα που έχουμε σε Ολυμπιακούς αγώνες με αμέτρητες συμμετοχές και αρκετά καλά πλασαρίσματα. Η ιστορία της χρωστάει ένα μετάλλιο και οι τρίτοι παγκόσμιοι πρωταθλητές πέρυσι στην Ρωσία πάνε ακόμα και για το χρυσό στο Ρίο.


Σπύρος Γιαννιώτης (10 χλμ. μαραθώνια κολύμβηση)


Ήθελα να κλείσω το αφιέρωμα αυτό με έναν αθλητή που είναι πραγματικά τεράστιος και σε σχέση με τις ικανότητες του αλλά και σε σχέση με το ήθος του. Ο Σπύρος Γιαννιώτης μας έχει χαρίσει μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην Ολυμπιακή Ιστορία της ελληνικής αποστολής όταν μπροστά στις κάμερες του 2012 έκλαψε και ζητούσε από τον κόσμο συγγνώμη που δεν μπόρεσε να κερδίσει μετάλλιο. Στο Ρίο θα δώσει την τελευταία του παράσταση και ο Σπύρος είναι αποφασισμένος να μας κάνει να μην τον ξεχάσουμε εύκολα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα στων γυναικών η Κέλλυ Αραούζου θα προσπαθήσει για το καλύτερο και μπορεί να ανέβει και σε κάποιο σκαλοπάτι του βάθρου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!