Οι «αρπαχτές» στην Κύπρο στο στόχαστρο της εφορίας!

Έλληνας τραγουδιστής εμφανίστηκε για 2 βράδια σε νυκτερινό κέντρο στην Κύπρο εισπράττοντας 50.000 ευρώ για τον εαυτό του ενώ απαίτησε και 15.000 ευρώ για
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
συγγενικό του πρόσωπο που τον συνόδευε… Εξαγωγή φοροδιαφυγής από την Ελλάδα προς την Κύπρο καταγγέλλει ο κύπριος Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» σημειώνει πως η εφορία της χώρας του ρίχνει πλέον το φως στις... καλλιτεχνικές δραστηριότητες ελλήνων που κάνουν τις γνωστές αρπαχτές στο νησί, λαμβάνουν υψηλές αμοιβές, αλλά δεν τις δηλώνουν πουθενά.

Ο κ. Μιχαηλίδης επικεντρώνει το ενδιαφέρον της εφορίας σε έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο είτε για συναυλίες είτε για εμφανίσεις μιας νύχτας σε κέντρα, είτε για συμμετοχή σε τηλεοπτικά σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις.

Οι περισσότεροι εξ αυτών αμείβονται με πολύ μεγάλα ποσά και φεύγουν χωρίς να τα δηλώσουν στις αρμόδιες εφοριακές αρχές. Οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στις κυπριακές εφοριακές αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε επαφή με τις αντίστοιχες ελληνικές. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί δεν έχουν δηλωθεί ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο.

Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρουν ότι ένας γνωστός Έλληνας τραγουδιστής εμφανίστηκε για δύο βράδια σε νυκτερινό κέντρο στην Κύπρο εισπράττοντας 50.000 ευρώ για τον εαυτό του ενώ απαίτησε και 15.000 ευρώ για συγγενικό του πρόσωπο που τον συνόδευε. Παράλληλα όλα τα έξοδα διακίνησης διαμονής και διατροφής ήταν πλήρως καλυμμένα.

Ευρεία φοροδιαφυγή φαίνεται πως υπάρχει και από καλλιτέχνες που συμμετέχουν ακόμα και σε εκδηλώσεις ή συναυλίες που διοργανώνουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και κόμματα. Τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί και σε σίριαλ της κυπριακής τηλεόρασης ενώ εμφανίζονται ακόμα και σε εκδηλώσεις κυπριακών κομμάτων.

Όλα τα στοιχεία σύμφωνα με τον Κύπριο Γενικό Ελεγκτή θα βρίσκονται στην έκθεσή του που θα διαβιβάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!