Ο πρίγκιπας Κάρολος ακούει κεμεντζέ!

(PHOTO) Έκλεψε καρδιές σε εκδήλωση στο Λονδίνο η ποντιακή λύρα και τα τραγούδια των δύο αδερφιών από την Βέροια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο & Ματθαίο Τσαχουρίδη, οι οποίοι έκαναν το πρώτο τους δισκογραφικό βήμα ήδη από τα παιδικά τους χρόνια, ενώ έχουν κατακτήσει με τις μοναδικές μουσικές τους το εξωτερικό. Η ποντιακή λύρα άλλωστε υπήρχε στη ζωή τους από τα πρώτα τους βήματα καθώς ο παππούς και ο πατέρας τους έπαιζαν συνεχώς με αυτή. Να σημειωθεί ότι το Αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους παρακολουθήσει ζωντανά, σε λίγες μέρες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης

Μοιράζοντας τις ζωές τους μεταξύ Λονδίνου και Βέροιας, και κάνοντας συναυλίες σε όλο τον κόσμο, τα δύο αδέρφια μετρούν ήδη πολλές επιτυχίες. Μοναδική στιγμή στην καριέρα τους όμως ήταν όταν έπαιξαν λύρα για τον Πρίγκιπα Κάρολο.

«Η συναυλία έγινε στο Bridgewater House, την επίσημη κατοικία της οικογένειας Λάτση στο Λονδίνο. Το Ίδρυμα “Φίλοι του Αγίου Όρους”, όπου επίσημο μέλος είναι και ο πρίγκιπας Κάρολος, διοργάνωσε αυτό το event προς οικονομική στήριξη της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Oρους, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Με τον αδελφό μου Κωνσταντίνο παίξαμε μουσική από το σχήμα μας “Ψυχή και Σώμα”, μουσική για πιάνο και ποντιακή λύρα. Μελωδίες σύγχρονου αλλά και ξένου μουσικού ρεπερτορίου. Ο πρίγκιπας Κάρολος φημίζεται για το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη μουσική και τις τέχνες», δηλώνει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Espresso ο Ματθαίος Τσαχουρίδης που εκείνο το βράδυ έπαιξε λύρα για τον πρίγκιπα.

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης παίζει κεμεντζέ για τον πρίγκιπα Κάρολο

«Εκείνο όμως το βράδυ, ομολογώ πως δεν είχε ξεκολλήσει το βλέμμα του από την ποντιακή λύρα. Δεν είχε ξαναδεί στη ζωή του ένα τέτοιο μουσικό όργανο. Στο τέλος της συναυλίας μας, ήρθε και μας μίλησε με τη συνοδεία του. “Τι είναι αυτό το μουσικό όργανο, πώς λέγεται και από πού είναι;” ήταν οι πρώτες ερωτήσεις του. Πήρε τη λύρα μου στα χέρια του και την κοίταξε. “Your Royal Highness”, του απάντησα σύμφωνα με το πρωτόκολλο και του εξήγησα σύντομα και περιληπτικά το θέμα της διατριβής μου για την ποντιακή λύρα και τη μουσική της. Έκανε αρκετές ερωτήσεις, μου είπε μάλιστα ότι έχει ένα σπίτι στη Ρουμανία και ότι εκεί οι βιολιστές παίζουν γρήγορες μελωδίες, σαν και αυτές που εκτέλεσα εκείνο το βράδυ. Αμέσως του έπαιξα έναν παραδοσιακό ρουμανικό σκοπό στη λύρα. Δεν έκρυψε τον θαυμασμό του. Χαιρετηθήκαμε εγκάρδια και αποχώρησε. Ήταν μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία», καταλήγει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.
matthaios tsaxoyridhs photo 3
Πηγή: iefimerida.gr, Πρώτο Θέμα, Espresso

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!