O Morrissey κατεβαίνει για δήμαρχος στο Λονδίνο

O 56χρονος Morrissey που έλαμψε με τους «The Smiths» αλλά και στην μετέπειτα αυτόνομη πορεία του, πάει για δήμαρχος στο Λονδίνο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/03/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτό προκύπτει μετά από δηλώσεις του ίδιου του Morrissey, ο οποίος τάσσεται με τον κόμμα των Animal Welfare, που όπως καταλαβαίνετε και από το όνομά του, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων: «Πρέπει να υπάρχει μια κυβερνητική φωνή ενάντια στην κόλαση και την αρχαϊκή κοινωνική αδικία που υφίστανται τα ζώα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο και μόνο επειδή τα ζώα αυτά δεν μιλούν τη δική μας γλώσσα».

Μάλιστα ο Morrissey χαρακτηρίζει τα σφαγεία ως τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί: «Αν είστε από αυτούς που πίνουν γάλα, τότε σίγουρα θα συγχωρείτε και αυτά τα βασανιστήρια που τους γίνονται. Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε κοινωνική δικαιοσύνη για τα ζώα, ζητάμε όμως από τους ανθρώπους να σκεφτούν λογικά και παράλληλα με την καρδιά τους».

Για τον Morrissey ο συμπατριώτης του Jamie Oliver, διάσημος βρετανός σεφ σε όλη την υφήλιο, δεν είναι παρά ένας «κατά συρροή δολοφόνος των ζώων».

Το κόμμα των Animal Welfare επιβεβαίωσε την είδηση πως ζήτησε από τον Steven Patrick Morrissey να είναι υποψήφιός τους για την δημαρχία του Λονδίνου. Ο Morrissey δεν είναι απλή περίπτωση καλλιτέχνη, καθώς αν και πλατιά αναγνωρίσιμος σε όλο τον πλανήτη, κινείται κόντρα στο ρεύμα, είτε «αντιστεκόμενος» στις πολιτικές της Θάτσερ και του Μπους, είτε πρόκειται για τα δικαιώματα των ζώων, για τη θρησκεία και τη σεξουαλικότητα και όχι μόνο.

Η υποψηφιότητά του θα έχει ξεχωριστό ειδικό βάρος και ενδεχομένως και απρόσμενο εκτόπισμα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!