Ο Δίσκος της Φαιστού διαβάστηκε 4.000 χρόνια μετά!

Με το πρώτο «Μινωϊκό CD-ROM» παρομοιάζεται ο δίσκος της Φαιστού, λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι χαραγμένος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/10/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
και σύμφωνα με το Archaeology News Network. Ο Δρ Γκάρεθ Όουενς από το ΤΕΙ Κρήτης, υποστηρίζει πως ο Δίσκος της Φαιστού περιέχει μια προσευχή στη μητέρα, η οποία έχει «γραφτεί» σε μια αρχαία γλώσσα, χρησιμοποιώντας σύμβολα, όπως ένα κεφάλι, ένα παιδί και μια κυψέλη. «Η λέξη η οποία συναντάται στον Δίσκο αρκετές φορές είναι η λέξη μητέρα», δήλωσε ο ίδιος.

Ομαδοποίησε τα σύμβολα που βρίσκονται σε τρία σημεία της μιας πλευράς του Δίσκου και ανακάλυψε επίσης τη φράση «σπουδαία γυναίκα». Στην άλλη πλευρά του Δίσκου, κατάφερε να διαβάσει τη λέξη ΑΚΚΑ, που σημαίνει σύμφωνα με τον καθηγητή «Έγκυος γυναίκα».

Έτσι, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μια πλευρά του Δίσκου είναι αφιερωμένη σε μια έγκυο γυναίκα και η άλλη σε μια γυναίκα που γεννά. Όπως εξήγησε ο ίδιος, επί έξι χρόνια μαζί με το συνάδελφό του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Τζον Κόουλμαν, προσπαθούσαν να σπάσουν τον κώδικα.

Ο Δίσκος της Φαιστού χρονολογείται στον 17ο αιώνα π.Χ. και ανακαλύφθηκε το 1908 στο Παλάτι της Φαιστού στην Κρήτη. Έχει πάνω του 241 σύμβολα. 122 στην 1η πλευρά και 119 στη 2η, τοποθετημένα σπειροειδώς. Τα σύμβολα είναι χωρισμένα σε ομάδες με τη χρήση μικρών γραμμών που κατευθύνονται προς το κέντρο του δίσκου.
1
Πηγή: www.star.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!