Ο Δημήτρης Χατζής πέθανε επί σκηνής στη βραδιά για τον Άσιμο!

Μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη στο φινάλε του αφιερώματος στον Νικόλα Άσιμο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε χθες το βράδυ το φινάλε του αφιερώματος στον Νικόλα Άσιμο, καθώς ο 57χρονος μουσικός και δισκοπώλης Δημήτρης Χατζής έπαθε ανακοπή και πέθανε ακαριαία επί σκηνής!

Ήταν γύρω στα μεσάνυχτα όταν οι One Nation Underground, το συγκρότημα του Δημήτρη Χατζή, μέλος των οποίων εδώ και δύο μήνες ήταν ο έμπειρος ντράμερ Μάνος Νεόφυτος, έπαιζαν το τέταρτο κομμάτι τους. Ο Δημήτρης Χατζής φαίνεται να ένοιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία, έβγαλε την κιθάρα του και σωριάστηκε κάτω. Επικράτησε πανικός μέσα στη γεμάτη αίθουσα του «Romantzo-Bios» στην οδό Αναξαγόρα 3-5, στο κέντρο της Αθήνας και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφθασε μετά από περίπου μισή ώρα κι ενώ προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν με μαλάξεις στη ζωή. Μάταια όμως. Οι εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο Μάνος Νεόφυτος μας είπε τι συνέβη ακριβώς: «Αυτό που έζησα δεν το έχω ξαναζήσει και εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν μουσικό. Ενώ παίζαμε με πλησίασε ο Δημήτρης και κάτι προσπάθησε να μου πει στο αυτί, αλλά δεν κατάλαβα τι μέσα στο θόρυβο. Τον είδα αμέσως μετά να βγάζει την κιθάρα και να την ακουμπά κάτω. Αμέσως μετά έπεσε από τη σκηνή κάτω στο πάτωμα και καλέσαμε βοήθεια. Δυστυχώς πέθανε».

O Δημήτρης Χατζής διατηρούσε το ιστορικό δισκάδικο «Music Machine» στην οδό Διδότου 16, στο Κολωνάκι, που ήταν ίσως το πιο artistic δισκάδικο της χώρας και το είχαν επισκεφτεί ο Eric Burdon και η Lady Gaga μεταξύ άλλων, όταν ήρθαν για συναυλίες στην Αθήνα, ενώ εκεί έχουν γίνει αρκετά γυρίσματα, όπως της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Τα Στέκια». Το δισκάδικό του είχε αμερικάνικη ατμόσφαιρα, καθώς ο ίδιος είχε ζήσει εκεί και ήταν λάτρης των 50ς-60ς και των παλιών αυτοκινήτων που οδηγούσε κι ο ίδιος. Τζουκ μποξ στη βιτρίνα και vintage έπιπλα. Αρχικά το 1982, το «Music Machine» είχε ανοίξει στη Σόλωνος, με 50s πάντα αισθητική.
ta stekiadiskadiko1021
Ο Δημήτρης Χατζής υπήρξε κιθαρίστας και συνθέτης του ψυχεδελικού garage-rock συγκροτήματος Allison και είχε γράψει αρκετές συνθέσεις ψυχεδελικού garage-rock με αγγλικό στίχο. Κυκλοφόρησαν το δίσκο «People from outer space» το 2009.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 4 μ.μ. στο Κοιμητήριο Δάφνης.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!