Ο δεκάλογος της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ

10 διαφορετικοί λόγοι που οδήγησαν στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο σκηνοθέτης και ακτιβιστής Μάικλ Μουρ ήδη από τον Ιούλιο είχε δώσει τους 5 λόγους που θα έφερναν τον Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία. Με βάση τις δικές του τοποθετήσεις, προσθέσαμε τις δικές μας διαπιστώσεις, λαμβάνοντας υπόψη όσα ακολούθησαν το φθινόπωρο πριν την τελική εκλογική διαδικασία και σας παρουσιάζουμε τον δεκάλογο της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Και να σκεφτείτε πως ο Μάικλ Μουρ υπήρξε σφοδρός επικριτής του Τραμπ.


1. Τα μαθηματικά δεν λένε την αλήθεια.
Πράγματι η Χίλαρι Κλίντον απέσπασε περισσότερους ψήφους αλλά λιγότερες έδρες, για να το πούμε ελληνικά, βάση των πολιτειών της Αμερικής.

2. Η δημοκρατία έγινε παρωδία.
Το γιατί και πως εξηγεί ο Μίλτος Πασχαλίδης

3. Ο Μπιλ Κλίντον
Πολλοί από τους νόμους που είχε θεσπίσει ο Κλίντον για ανάπτυξη στις απομακρυσμένες πολιτείες της Αμερικής, είχαν γυρίσει «τούμπα» με αποτέλεσμα η φτώχεια να χτυπάει κόκκινο στο Μίτσιγκαν, το Οχάιο, την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν. Αυτές οι παραδοσιακά δημοκρατικές γειτονιές, τα τελευταία χρόνια εξέλεξαν Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες.

4. Η κρίση γενικότερα.
Ένα απ’ τα γερά χαρτιά του λαϊκίστικου λόγου του Ντόναλντ Τραμπ κατά των Δημοκρατικών.

5. Το πρόβλημα δεν είναι ο Τραμπ, αλλά η Χίλαρι
Αυτό δήλωνε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Μουρ αφού για πολλούς η Χίλαρι Κλίντον είναι αναξιόπιστη και αντιπαθητική.

6. Η περίπτωση Σάντερς
Η Χίλαρι Κλίντον είχε ως αντίπαλο για το χρίσμα των Δημοκρατικών μια ισχυρή και λαοφιλή προσωπικότητα, τον Μπέρνι Σάντερς. Ο τελευταίος μετά την ήττα του προέτρεψε με βαριά καρδιά στους ψηφοφόρους του να σταθούν στο πλευρό της Κλίντον στην μάχη με τον Τραμπ… αλλά δεν έπεισε. «Πολλοί από αυτούς θα μείνουν σπίτι τους», σημείων το καλοκαίρι ο Μουρ.

7. Η πληγωμένη περηφάνια του λευκού Αμερικανού
Οι μαύροι της Αμερικής, επώνυμοι και ανώνυμοι, με τον Δημοκρατικό Ομπάμα στο τιμόνι, βγήκαν δυναμικά στην επιφάνεια σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής ζωής. Ταυτόχρονα διεκδίκησαν και τα «στερημένα» δικαιώματά τους.

8. Η γυναικεία περίπτωση
Αρκετοί Αμερικανοί, μετά από την 8ετία ενός μαύρου προέδρου, δύσκολα θα δέχονταν στο τιμόνι της χώρας μια γυναίκα και μάλιστα αντιπαθητική και με «βεβαρημένο» παρελθόν.

9. Το κοινό νομίζει πως πρόκειται για ριάλιτι
«Εκατομμύρια Αμερικανοί θα ψηφίσουν Τραμπ. Όχι γιατί συμφωνούν μαζί του, ούτε γιατί αγαπούν το τεράστιο εγώ του, αλλά απλά από περιέργεια: άντε, θα ψηφίσω Τραμπ για να δω τι θα συμβεί». Σύμφωνα με τον Μάικλ Μουρ το εκλογικό σώμα κατάντησε στα χρόνια κοινό σαν αυτά που ψηφίζουν στα ριάλιτι. Άρα ο πιο διασκεδαστικός και ο πιο διαδραστικός «παίκτης» έχει και τις περισσότερες πιθανότητες.

10. Όταν όλοι σου την πέφτουν γίνεσαι απρόσμενα «συμπαθής»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!