Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2014

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ενώνει τη φωνή του μαζί με 20 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο σε μία σειρά από βίντεο για τη φετινή Παγκόσμια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ημέρα Προσφύγων.

Μεταξύ άλλων συναντάμε τον διεθνούς φήμης συγγραφέα Khaled Hosseini, την ηθοποιό Yao Chen, τον μουσικό Juanes, την ηθοποιό Diane Kruger κ.ά. που παρουσιάζουν μία σειρά από βίντεο 30 δευτερολέπτων για την υποστήριξη των προσφύγων εν όψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων στις 20 Ιουνίου.

Σε μια εποχή που ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάζονται να ξεριζωθούν έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα εξαιτίας των συγκρούσεων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) συνεργάζεται με Πρεσβευτές Καλής Θέλησης και άλλους γνωστούς υποστηρικτές της, για να μεταφέρει και να διαδώσει ιστορίες προσφύγων. Iστορίες που μιλούν για το κουράγιο και τον αγώνα αυτών των ανθρώπων για επιβίωση, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι καταστροφικές συνέπειες του πολέμου στις οικογένειες.

O Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Antonio Guterres δήλωσε: «Καθώς η βία ξεριζώνει περισσότερους ανθρώπους από ποτέ, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για την προστασία και την αρωγή τους είναι πρωτοφανείς. Βλέπουμε οικογένειες και κοινότητες να καταστρέφονται σε τρομακτική κλίμακα, ενώ πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να μπει ένα τέλος στις διαμάχες. Οι υποστηρικτές της Ύπατης Αρμοστείας μάς βοηθούν να πούμε την ιστορία των προσφύγων, μία ιστορία πόνου, αλλά κι εξαιρετικού θάρρους και αντοχής ενάντια στις αντιξοότητες».

Ελλάδα – Κύπρος
Η εκστρατεία για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων φιλοξενείται στα ελληνικά στην ιστοσελίδα www.unhcr.gr/refugeestories. Η ιστοσελίδα παρουσιάζει ιστορίες προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο από το πρόσφατο ή πιο μακρινό παρελθόν. Στόχος της να αναδείξει την ανθρώπινη ιστορία πίσω από τα στατιστικά, την ιστορία που παραμένει ίδια μέσα στο χρόνο, όπου υπάρχουν πρόσφυγες.

Τα μηνύματα των διεθνών προσωπικοτήτων για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων είναι διαθέσιμα ΕΔΩ 

Τα βίντεο έχουν γυριστεί σε 13 διαφορετικές γλώσσες αλλά όλα μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα για την ιστορία των προσφύγων, από τις πιο τραγικές ιστορίες της εποχής μας. Τα βίντεο είναι διαθέσιμα για προβολή από διάφορες πλατφόρμες και φιλοξενούνται από μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο με σκοπό να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό πέρα από σύνορα και πολιτισμούς, ώστε να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν υπέρ της προστασίας των προσφύγων. 

Φέτος, η Υ.Α. καλεί όλο τον κόσμο να δείξει την αλληλεγγύη του στις ξεριζωμένες οικογένειες με το να μοιραστεί μια προσφυγική ιστορία. Το κοινό μπορεί να διαβάσει, να δει και να μοιραστεί προσφυγικές ιστορίες, όπως και να ανεβάσει τη δική του ιστορία, στο www.unhcr.gr/refugeestories στα ελληνικά και το http://stories.unhcr.org στα αγγλικά.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!