Ίδια εκρηκτικά στο Μάντσεστερ όπως σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Δεν πρόκειται για «μοναχικό λύκο». Υπάρχει δίκτυο ομάδων τρομοκρατών που εμπνέονται από το Ισλαμικό Κράτος.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/05/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα εκρηκτικά στο Μάντσεστερ ήταν τα ίδια με αυτά των επιθέσεων στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, υποστηρίζει ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάθιου Γούιβερ. Να σημειωθεί πως ο Τεξανός γερουσιαστής είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Associated Press η εκρηκτική ύλη ΤΑΤΡ που χρησιμοποιήθηκε στο Μάντσεστερ ήταν ίδια με αυτή στις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 και τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016. Και καταλήγει ο Μάθιου Γούιβερ: «Η βόμβα στο Μάντσεστερ ήταν ένας κλασσικός εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε δεν μιλάμε για μια περίπτωση μοναχικού λύκου. Υπάρχει ένα δίκτυο ομάδων τρομοκρατών που εμπνέονται από το Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με το ABC στο σπίτι του Σαλμάν Αμπέντι, του βομβιστή του Μάντσεστερ που με την επίθεσή του στο Manchester Arena σκότωσε 22 ανθρώπους, βρέθηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο κατασκευής βομβών ενώ υπήρχε αποθηκευμένη ποσότητα χημικών ικανή για την κατασκευή και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!