Η σπουδαία Ζαν Μορό έφυγε απ’ τη ζωή

Η Ζαν Μορό, ίνδαλμα του παγκόσμιου κινηματογράφου δε μένει πια εδώ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η ηθοποιός Ζαν Μορό, ίνδαλμα του γαλλικού κινηματογράφου, πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός της. Συνέδεσε την εικόνα της με τη γαλλική Νουβέλ Βαγκ και, ουσιαστικά, συνεργάστηκε με σχεδόν κάθε μεγάλο σκηνοθέτη της μεταπολεμικής περιόδου.

Η ηθοποιός με την αισθησιακή ομορφιά και την απαράμιλλη επιβλητική φωνή, που γοήτευσε τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στα 65 χρόνια της καριέρας της, απεβίωσε στο διαμέρισμα της, διευκρίνισε η Ζαν Οτεσέρ, δήμαρχος του 8ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορία του περιοδικού Closer, η οικιακή της βοηθός βρήκε την Ζαν Μορό νεκρή όταν πήγε στις 7.30 το πρωί στο σπίτι της οδού Φομπούρ Σεντ-Ονορέ για να αρχίσει τη δουλειά της.

H Μορό, γεννημένη το 1928, ξεκίνησε την πορεία της αρχικά στο σανίδι το 1947 -για να γίνει αργότερα ένα από τα βαρύτερα ονόματα της Κομεντί Φρανέζ- ενώ η πορεία της μπροστά στην κινηματογραφική κάμερα ξεκίνησε, με μικρούς ρόλους, το 1949.

Στο κινηματογραφικό πανί έγινε γνωστότερη μετά το Ασανσέρ για Δολοφόνους (1958) του Λουί Μαλ και έπειτα το Ζυλ και Ζιμ (1962) του Τρυφώ.

Στην πολύχρονη πορεία της στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τους μεγάλους σκηνοθέτες της μεταπολεμικής περιόδου: Πέραν των Φρανσουά Τρυφώ και Λουί Μαλ, στη φιλμογραφία της υπάρχουν έργα των Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Μικελάντζελο Αντονιόνι, Όρσον Γουέλς, Λουίς Μπουνιουέλ, Ζαν Ρενουάρ, Ελία Καζάν, Ράινερ Βέρνερ Φασμπέντερ, Θεόδωρου Αγγελόπουλου και Βιμ Βέντερς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!