Η Μέρκελ στο αίμα - 1 φωτογραφία, 100 λέξεις

Ο συμβολισμός της φωτογραφίας και οι δηλώσεις.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/12/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία της Γερμανίδας καγκελάριου με αίματα στα χέρια αλλά και το πρόσωπο και τα ρούχα της. Κατηγορεί με αυτό τον τρόπο την Άνγκελα Μέρκελ για το αδικοχυμένο αίμα των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε από φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά σε προηγούμενη ανάρτησή του:

«Μας μισούν και μας σκοτώνουν. Και κανείς δεν μας προστατεύει. Οι ηγέτες μας προδίδουν. Χρειαζόμαστε μία πολιτική επανάσταση. Και να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας».

Και δεν είναι ο μόνος που βλέπει τα πράγματα από αντίστοιχη σκοπιά. Βέβαια ο καθένας ανάλογα με το τι δηλώνει φανερώνει και τα «πιστεύω» και τις επιδιώξεις του.

Ο Μάρκους Πρέτζελ του αντιμεταναστευτικού κόμματος της Γερμανίας AfD έγραψε στο Twitter: «Πότε θα αντεπιτεθεί το γερμανικό κράτος; Πότε θα σταματήσει επιτέλους αυτή η καταραμένη υποκρισία; Αυτοί οι νεκροί είναι της Μέρκελ». Αλλά και ο Νάιτζελ Φάρατζ στάθηκε το ίδιο σκληρός με την καγκελάριο: «Απαίσια νέα από το Βερολίνο, αλλά καμία έκπληξη. Γεγονότα σαν κι αυτά θα είναι η κληρονομιά της Μέρκελ».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!