Η «κλειδωμένη» γκαρνταρόμπα της Φρίντα Κάλο!

(ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Τα προσωπικά αντικείμενα και ρούχα της Μεξικάνας ζωγράφου βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, μετά από 50 χρόνια!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/05/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Φρίντα Κάλο, η σπουδαία Μεξικάνα ζωγράφος, άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Ιουλίου του 1954. Ήταν μόλις 47 ετών. Η επίσημη αιτία θανάτου της είναι η πνευμονική εμβολή, ωστόσο κατά καιρούς έχουν γραφτεί διάφορα σενάρια γύρω από το θάνατό της και κάποια μιλούν για πιθανή αυτοκτονία από υπερβολική δόση ηρεμιστικών.

Λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της, η Κάλο είχε γράψει στο ημερολόγιο της: «Εύχομαι η έξοδος να είναι γεμάτη χαρά και εύχομαι να μην γυρίσω ποτέ ξανά πίσω». Στην αυτοβιογραφία του, ο ζωγράφος και σύζυγός της, Ντιέγκο Ριβέρα, έγραψε ότι η πιο τραγική ημέρα στη ζωή του, ήταν η ημέρα που έφυγε από κοντά του η Κάλο. Εκείνη τη στιγμή, όπως έγραψε, συνειδητοποίησε ότι το πιο όμορφο κομμάτι της ζωής του, ήταν η αγάπη του για εκείνη.

Η πρώτη αντίδραση του μετά τον θάνατο της Κάλο, ήταν να κλειδώσει τα ρούχα της και τα υπάρχοντά της στο μπάνιο στο «Γαλάζιο Σπίτι» τους, στην Πόλη του Μεξικού. Απαίτησε, δε, να ανοίξουν οι πόρτες του μπάνιου δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατό του. Ο Ριβέρα έφυγε από τη ζωή το 1957, μόλις τρία χρόνια μετά την Κάλο, αλλά το μπάνιο παρέμενε κλειδωμένο μέχρι το 2004. Η Γιαπωνέζα καλλιτέχνις, Ishiuchi Miyako, ανέλαβε να φωτογραφήσει τα προσωπικά αντικείμενα και τα ρούχα της ζωγράφου και τα παρουσιάζει σήμερα, σε μία μεγάλη φωτογραφική έκθεση που εγκαινιάζεται στις 14 Μαΐου, στη Michael Hoppen γκαλερί, στο Λονδίνο.

Ένα ζευγάρι κίτρινα γυαλιά και τα πολύχρωμα ρούχα της Κάλο, βλέπουν για πρώτη φορά τη δημοσιότητα με το θάνατό της. Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρίσκονταν κλειδωμένα στο μπάνιο του «Γαλάζιου Σπιτιού» συναντάμε και ένα τεχνητό πόδι, το οποίο η Κάλο αναγκάστηκε να φορέσει όταν έχασε το δεξί της πόδι εξαιτίας της γάγγραινας.
frida calo 2
frida calo 3
frida calo 4
frida calo 5
frida calo 6
frida calo 7
frida calo 8
Πηγή: www.protothema.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!