Η Ελλάδα κατέχει την δεύτερη καλύτερη θέση σε όλον τον πλανήτη

Πού η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δεν χρειάζεται να το ψάξετε και πολύ. Η φυσική ομορφιά της Ελλάδας είναι ασυναγώνιστη. Έτσι η χώρα μας βρέθηκε με 486 βραβευμένες ακτές και 12 βραβευμένες μαρίνες, που της δίνουν τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες από άποψη ποιότητας θαλάσσιων υδάτων και προσφοράς υπηρεσιών στους λουόμενους.

Αυτό ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Φέτος δε παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση όσον αφορά τις νέες βραβευμένες ακτές μας.

Η εγχώρια πρωτιά πάει φέτος, με 71 σημαίες, στο νομό Χαλκιδικής.

Συνολικά η διεθνής επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας στον κόσμο για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού και φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σ' αυτήν να είναι εξαιρετική. Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα 33 κριτήρια (25 για τις μαρίνες), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους και τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ξεχωριστή σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» καθώς έχει ισχυρό εκτόπισμα στην τουριστική κίνηση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!