«Φτωχότερη» η κωμωδία μετά το θάνατο του Τζέρι Λιούις

(VIDEO) Ο Αμερικανός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/08/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ο σπουδαίος κωμικός ηθοποιός Τζέρι Λιούις απεβίωσε την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, σε ηλικία 91 ετών, όπως έγινε γνωστό από το περιοδικό Variety και μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο μάνατζέρ του, ενώ η οικογένεια ανακοίνωσε πως πέθανε από «φυσικά αίτια».

Ο Τζέρι Λιούις γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1926 και ήταν Αμερικανός κωμικός, ηθοποιός, τραγουδιστής, σκηνοθέτης, ιδιαίτερα γνωστός για το Slapstick χιούμορ του σε ταινίες, τηλεόραση, ραδιόφωνο και στο θέατρο. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1946, όπου ήταν δίδυμο κωμικών με τον ηθοποιό Ντιν Μάρτιν, δημιουργώντας το ντούο Martin and Lewis, δίνοντας παραστάσεις σε νυχτερινά κέντρα, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε ραδιοφωνικά σόου, και σε θεατρικές ταινίες. Όλα αυτά μέχρι το 1956, καθότι μετά έκαστος ακολούθησε διαφορετικές πορείες στο χώρο.

Μετά το 1957, ο Τζέρι Λιούις, στη σόλο καριέρα του, πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως το The Delicate Delinquent, (στην οποία έκανε για παρθενική του φορά την παραγωγή), The Bellboy (στην οποία έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, γράφοντας για πρώτη φορά και το σενάριο), το The Nutty Professor, αλλά και σε πολλές άλλες ταινίες, σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ έβγαλε και άλμπουμ, δίνοντας και ζωντανές ερμηνείες, και άλλα πολλά. Από το 1966 έως και το 2010, ο Λιούις ήταν ο παρουσιαστής του Labor Day Telethon, ενός ετήσιου τηλεμαραθώνιου, που γινόταν την Ημέρα της Εργασίας, για την Muscular Dystrophy Association.

Ο Τζέρι Λιούις βραβεύθηκε με πολλά βραβεία, όπως από τα Βραβεία American Comedy, το Los Angeles Film Critics Association, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, αλλά και δύο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!