Ευ Ζην: Τι είναι και πού ακριβώς ωφελούν οι Pilates;

Διάβασε να μάθεις και τότε θα ξεκινήσεις άμεσα να κάνεις Pilates.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η μέθοδος Pilates είναι ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης που κρατά το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση, δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος, χαρίζει ευλυγισία και ισορροπία αλλά και συντονίζει το μυαλό με το πνεύμα. To Pilates αποτελεί μία από τις πιο διάσημες μεθόδους γυμναστικής στο σύγχρονο δυτικό κόσμο. Ξεκίνησε από την Aμερική, απέκτησε φανατικούς οπαδούς και τα τελευταία χρόνια άρχισε να διαδίδεται και στην Eλλάδα.

O ίδιος ο Pilates συνήθιζε να λέει ότι «σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι την διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούργιο σώμα».

Τα οφέλη της συγκεκριμένης μεθόδου πολλά και εάν ήθελε κάποιος να διαλέξει τα σημαντικότερα και να τα αναφέρει επιγραμματικά αυτά θα ήταν τα παρακάτω:

• Βελτίωση της αναπνοής και της κυκλοφορίας του αίματος
Το Pilates σας μαθαίνει να ελέγχετε την αναπνοή σας ώστε να αναπνέετε σωστά, και άρα το αίμα και ο εγκέφαλός σας να οξυγονώνονται σωστά. Αυτό θα σας δώσει μία πρωτόγνωρη αίσθηση αναζωογόνησης.

• Σωστή στάση και ενδυνάμωση των μυών του κορμού
H μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης.

• Υγιείς αρθρώσεις
Με το Pilates επιτυγχάνετε τη συνολική προετοιμασία ολόκληρου του σώματος σας και όχι μόνο μερικών από τους μυς σας. Έτσι το σώμα σας γίνεται πιο εύπλαστο, αποκτάτε καλύτερη κινητικότητα των αρθρώσεών σας και με αυτό τον τρόπο θωρακίζετε το σώμα σας από μελλοντικούς τραυματισμούς.

• Βελτίωση ευλυγισίας και ισορροπίας
Tο Pilates αυξάνει την δύναμη των σταθεροποιητικών μυών σας. Δίνει έμφαση στη ρευστή και αρμονική κίνηση του σώματος και επομένως μπορεί να σας χαρίσει καλύτερη ευκινησία. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι μέσω του Pilates έχουν βελτιώσει την ισορροπία τους.

Σίγουρα στο κείμενο παραπάνω αναλύθηκαν κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους η μέθοδος Pilates μας κάνει καλό, σίγουρα υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν αναλυθεί αλλά αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι πως τα οφέλη της μεθόδου είναι πολλά και όλοι μας (ακόμα και οι άνδρες) πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το να ξεκινήσουμε να ασκούμαστε.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!