Ευ Ζην: Πώς θα προστατευθούμε από τον ήλιο!

Οδηγίες για την σωστή προστασία όλων μας από την ηλιακή ακτινοβολία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/07/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Το καλοκαίρι έφθασε και οι παραλίες θα γεμίσουν από κόσμο που θα θέλει να απολαύσει τον ήλιο και την θάλασσα. Ο ήλιος είναι γνωστό σε όλους μας πως μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνος εάν δεν έχουμε λάβει τα σωστά μέτρα ασφαλείας.

Για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες των γιατρών που προειδοποιούν πως η χωρίς μέτρο έκθεση στον ήλιο αυξάνει ραγδαίως τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να:

1) Αναζητήστε σκιά


Η συνεχής έκθεση στον ήλιο χωρίς διακοπές μπορεί να καταστεί αρκετά επικίνδυνη. Ειδικά στις ώρες από τις 10.00 μέχρι τις 16.00 θα πρέπει να διακόπτουμε την ηλιοθεραπεία με το να καθόμαστε και στην σκιά. Ιδιαίτερα τα παιδιά θα πρέπει να προσέχουν ακόμα περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα σύννεφα δεν μπλοκάρουν τις ακτίνες UV.

2) Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας


Ιδιαίτερα για τους ανοιχτόχρωμους και για αυτούς που θα κάνουν τα πρώτα τους μπάνια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Σωστή πρακτική θα είναι να εφαρμόζουμε αντηλιακό κατά την διάρκεια όλου του χρόνου γιατί οι ακτίνες UV παραμένουν δυνατές. Μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε την βλάβη στο δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά είναι πραγματικότητα!

3) Αντηλιακό πριν την έκθεση στον ήλιο

Για να υπάρχει επαρκής προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου θα πρέπει να τοποθετούμε το αντηλιακό στο σώμα μας τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έκθεση. Επίσης μην ξεχνάτε, να επαναλαμβάνετε τις εφαρμογές τακτικά, καθώς ο ιδρώτας και το νερό επιδρούν στην προστασία σας. Κάθε 2 ώρες βάλτε αντηλιακό και μετά από κάθε βουτιά!

4) Συχνός έλεγχος του δέρματός σας


Η πρόληψη είναι πάντοτε αυτή που μπορεί να σώσει ζωές. Προγραμματίστε μία εξέταση στο δερματολόγο σας κάθε χρόνο. Έχετε υπόψιν σας πως 1 στους 5 αναπτύσσουν καρκίνο του δέρματος.

5) Προστασία και μετά την έκθεση


Όταν επιστρέφουμε πίσω στο σπίτι θα πρέπει με ένα μπάνιο να αφαιρέσουμε όλα τα υπολείμματα του αντηλιακού και καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε μία κρέμα ενυδάτωσης για να επανέλθει το δέρμα στο φυσιολογικό του pH.

6) Διατροφή


Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι εξίσου σημαντική είναι και η διατροφή μας. Πρέπει καθημερινά να πίνουμε τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό και να τρώμε φρούτα και λαχανικά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!