Ευ Ζην: Γιατί πρέπει να πίνετε πράσινο τσάι

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ξεκινήσετε να πίνετε πράσινο τσάι.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
01/05/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πολλές οι ξεχωριστές και ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού για τον άνθρωπο. Θα έλεγε κανείς πως είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα της φύσης. Γι’ αυτό βάλτε το στην καθημερινότητά σας όπως σοφά πράττουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Ακολουθούν μερικοί μόνο από τους πιο σημαντικούς λόγους για να πίνουμε πράσινο τσάι.

Αντιγηραντικές ιδιότητες


Από όλα τα είδη τσαγιού, το πράσινο τσάι έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κατεχίνες. Οι χημικές αυτές ουσίες έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Πολλές από τις επιπτώσεις της γήρανσης, ιδιαίτερα στο δέρμα, προκαλούνται από τη συσσώρευση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

Στοματική φροντίδα


Το πράσινο τσάι είναι μια μεγάλη φυσική πηγή φθορίου, οπότε σε συνδυασμό με την αντι-βακτηριακή δράση του συμβάλλει στην ενίσχυση των δοντιών σας, είναι καλό για την πρόληψη των κοιλοτήτων και βοηθάει στη μείωση της κακής αναπνοής.

Οφέλη του δέρματος


Το πράσινο τσάι και τα εκχυλίσματα του χρησιμοποιούνται συνήθως για την πρόληψη και τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος. Τοπικές εφαρμογές με εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού βοηθούν επίσης στην προστασία του δέρματος από την έκθεσή του στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και χρησιμοποιούνται για να μειώσουν την επίδραση που έχει ο ήλιος στην υγεία του δέρματος. Πολλά από τα οφέλη του πράσινου τσαγιού εμφανίζονται μόνο μετά την κατανάλωση του για μεγάλο χρονικό διάστημα, μήνες ή χρόνια. Το πράσινο τσάι αποτοξινώνει επίσης το σώμα, βοηθώντας το δέρμα να λάμπει και την επιδερμίδα να είναι καθαρή.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους


Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι παρέχει μια ώθηση στον οργανισμό για απώλεια βάρους, οπότε αν έχετε στόχο τη μείωση του βάρους ή τους κοιλιακούς προσθέστε πράσινο τσάι στη διατροφή σας. 


Λίπος κοιλιάς


Επίσης «καίει» το λίπος της κοιλιάς. Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Tufts δείχνει ότι η επιγαλλοκατεχίνη στο πράσινο τσάι, όπως και οι άλλες κατεχίνες, ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους της κοιλίας και επιταχύνουν την απώλεια βάρους κατά 77%.


Εμπόδιο στον καρκίνο


Σύμφωνα με πολλές μελέτες το πράσινο τσάι εμποδίζει κατά κάποιον τρόπο τις διάφορες μορφές καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα σε διάφορες έρευνες φάνηκε πως το πράσινο τσάι Βοηθά στην αργή ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού, το τσάι μπορεί να συμβάλλει κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

Επίσης η ουσία επιγαλλοκατεχίνη που βρίσκεται στο πράσινο τσάι εμποδίζει και αναστέλλει τον καρκίνο του παχέος εντέρου όπως και τον καρκίνο του προστάτη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!