ΕΡΤ: Οι παλιοί αποζημιώθηκαν, οι καινούργιοι στα δικαστήρια

Οσοι πήρανε πήρανε, οι υπόλοιποι μόνο δικαστικά. Δεν έχουν πλέον «εκκρεμόμητες» με την πρώην ΕΡΤ οι λεγόμενοι «παλιοί» εργαζόμενοί της
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/08/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
(εκείνοι που ήταν επί πολλά χρόνια μόνιμοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση), αφού την προηγούμενη εβδομάδα αποζημιώθηκαν πλήρως, παίρνοντας και το τελευταίο ευρώ.

Για το λόγο αυτό είχε πιστωθεί τον προηγούμενο μήνα το ποσό των 27 εκατ. ευρώ, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Είχε προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας ο υπολογισμός των αποζημιώσεων για τους εργαζομένους της ΕΡΤ ρυθμίστηκε με βάση τον πλήρη τελευταίο μισθό τους -πριν από την κατάργησή της στις 11 Ιουνίου 2013- βάσει της ΚΥΑ και του Ενιαίου Μισθολογίου.

Ωστόσο, αν η ομηρία των 14 μηνών έληξε αισίως για τους παλιούς, δεν ισχύει το ίδιο και γι' αυτούς που μονιμοποιήθηκαν τελευταία (2006) παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις αρχικά ότι θα αποζημιωθούν γεναιόδωρα και στη συνέχεια ότι θα πάρουν δεδουλευμένα, τουλάχιστον από το 2002. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για «πλουσιοπάροχη αποζημίωση» όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ κατέληξαν στην εξαφάνιση ετών προϋπηρεσίας, για τουλάχιστον 1.500 άτομα. Εργαζόμενοι που απέκτησαν σχέση εργασίας αορίστου χρόνου με την ΕΡΤ μέσω του «Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004), στην οποία είχαν υπολογιστεί συγκεκριμένα έτη προϋπηρεσίας για τον καθένα, αποζημιώθηκαν τώρα σαν να μην εργάστηκε κανένας τους στην ΕΡΤ πριν από το 2004, ενώ όταν μονιμοποιήθηκαν τους αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ήδη διεκδικούν με αγωγές προς το Δημόσιο την αναγνώριση της πλήρους και πραγματικής προϋπηρεσίας τους και την καταβολή των νόμιμων δεδουλευμένων τους. Το ζήτημα είναι όμως ότι όλοι ξέρουμε στην Ελλάδα τι γίνεται με τις δίκες και πόσο χρονοβόρες είναι... Οπότε η πλήρης δικαίωσή τους, αν αυτή έρθει ποτέ, αναμένεται να καθυστερήσει.

Πηγή: www.enet.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!