Έφυγε ο συνθέτης Σπύρος Γεωργίου!

Έφυγε στα 51 του μόλις χρόνια ο πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Γεωργίου. Δημιουργός γνωστών επιτυχιών, ανάμεσά τους τα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Καμιά δε μοιάζει με σένα μάτια μου, Το καλύτερο παιδί (σε στίχους Ναταλί) που ερμήνευσε ο Γιάννης Πλούταρχος. Τον Γεωργίου τραγούδησαν ακόμη οι Καίτη Γαρμπή, Στέλιος Διονυσίου κ.ά.

Είχε γεννηθεί στις 22 Ιανουαρίου του 1964 στα Πατήσια. Από μικρό παιδί ασχολήθηκε με τη μουσική. Ο πατέρας του ήταν ερασιτέχνης κιθαρίστας. Σπούδασε μουσική στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας και στην Αγγλία. Ικανός μουσικός με τζαζ και ροκ ακούσματα, και αδυναμία στους Genesis, δούλεψε στα νυχτερινά κέντρα με τη Δήμητρα Γαλάνη, την Τάνια Τσανακλίδου, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Αντώνη Μιτζέλο, τον Παναγιώτη Στεργίου κ.ά.

Παράλληλα με τα τραγούδια έγραφε μουσική για το θέατρο ενώ ενορχήστρωνε και διεθνείς παραγωγές. Η κηδεία του έγινε την περασμένη Πέμπτη στο νεκροταφείο Γλυφάδας.

Σύζυγός του είναι η ερμηνεύτρια Χαρούλα Αθανασίου, ο πατέρας της οποίας είναι εξάδελφος του μεγάλου Τάκη Καρναβά. Ο Γεωργίου αφήνει δυο αγόρια 7 και 11 ετών. Όπως μας είπε σύζυγός του δεν τα ενθάρρυνε να ασχοληθούν με τη μουσική «για να μην πληγωθούν όπως εκείνοι».

*Ευχαριστώ την Χαρούλα Αθανασίου και τον Παναγιώτη Στεργίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!