Έφυγε ο γνωστός σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

Εμπνευσμένος καλλιτέχνης χάραξε το δικό του «Τρίτο Δρόμο».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/05/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ο Γιάννης Ιωάννου, από τους σημαντικότερους πολιτικούς σκιτσογράφους της Μεταπολίτευσης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή ύστερα από ανάρτηση στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Γεννημένος το 1944 στη Θεσσαλονίκη, με πτυχίο Αρχιτεκτονικής το 1968 από Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πολεοδομίας το 1972 στην E.U.P., στο Παρίσι,

Το 1975, παράλληλα με τη δουλειά του σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Γαλλικής πρωτεύουσας, δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο πολιτικό περιοδικό «Αντί».

Στη συνέχεια δούλεψε σαν γελοιογράφος, πρώτα στο καθημερινό «Βήμα», με το ψευδώνυμο "ΙΩΑΝΝΟΥ" (76) και στο «Ποντίκι».

Το 1982 υπέγραψε το το πολιτικό κόμικ «Ο Τρίτος Δρόμος»
paneur82
Ακόμη εργάστηκε στις εφημερίδες «Πρώτη», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», και συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Σχολιαστής», καθώς και με τις εκδόσεις της εφημερίδας «Έθνος».

Εξέδωσε πολλά άλμπουμ με σκίτσα του και συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας. Υπήρξε μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και δημοσίευε καθημερινά σκίτσα του στο blog του. 

Διέθετε βαθιά κριτική ματιά, που αναδείκνυε το βάθος, την ουσία, και την τραγικότητα των θεμάτων, καταφέρνοντας να σε κάνει να σκέφτεσαι, να «αυτοσαρκάζεσαι» μαζί του και να χαμογελάς γλυκόπικρα. 
palaist

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!