Έφυγε ο Γιάννης Αργύρης των μπουάτ και του Νέου Κύματος

Ο Γιάννης Αργύρης «ψυχή» της μπουάτ Εσπερίδες και του Νέου Κύματος δε μένει πια εδώ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Συνέδεσε το όνομά του, ως δημιουργός, με τραγούδια που έγραψαν θρυλικές στιγμές στην ιστορία του «Νέου Κύματος» και του ελληνικού πενταγράμμου εκεί στα μισά και προς τα τέλη της δεκαετίας του '60.

«Έλα μαζί μου», «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Κάποιος γιορτάζει», «Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς» μερικά και μόνο από τα τραγούδια που φέρουν τον λυρικό, ρομαντικό, μελαγχολικό λόγο του.

Γιάννης Αργύρης & Εσπερίδες


Την ίδια ώρα ο Γιάννης Αργύρης έγραφε τη δική του πορεία ως «ψυχή» της μπουάτ Εσπερίδες στην Πλάκα, από το 1964 έως και το 2004.

Μιλώντας ο ίδιος στον αλησμόνητο Πάνο Γεραμάνη («Η ζωή μου ένα τραγούδι», εκδόσεις Καστανιώτης») είχε πει χαρακτηριστικά: «Έδωσα πραγματικές μάχες με το εμπορικό κατεστημένο της μουσικής και με τον λαϊκισμό για να περάσει η αντίληψη των μπουάτ στις αρχές του ’60».

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως από τις Εσπερίδες παρέλασαν ονόματα όπως οι Λάκης Παππάς, Πόπη Αστεριάδη, Γιώργος Μαρίνος, Μαρία Φαραντούρη, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Πουλόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς.

Ο ίδιος ο Αργύρης έδινε το δικό του ιδιαίτερο παρόν με απαγγελίες, πρόζες και ερμηνείες.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Αργύρης έδινε τη δική του μάχη που δυστυχώς, τελικά, τον στέρησε από κοντά μας.

Η κηδεία του έγινε στις 31 Δεκεμβρίου στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!